Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Ιούλιος 2022

Παρασκευή, 29 Ιούλιος, 2022 | NEAΕκδόσειςΕκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Μαθαίνουμε για την πρωτοβουλία «Pathways to School Success«, η οποία προτείνει ένα νέο πλαίσιο δράσης, το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν αναπτύσσουν τις στρατηγικές τους σχετικά με τι σημαίνει η επιτυχία στο σχολείο.

-H Europeana.eu  παρουσιάζει μια ξεχωριστή συλλογή με απεικονίσεις αναπηριών σε έργα τέχνης ανά τους αιώνες, αντανακλώντας τις διαφορετικές ζωές, τις εμπειρίες και τη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρίες.

-Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων  για το βραβείο #BeInclusive EU Sport Awards 2022 άνοιξε. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Εκπαιδευτική εργαλειοθήκη για νέους καταναλωτές. Διατίθεται δωρεάν και στα Αγγλικά.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Άρθρο: Η ενηλικίωση σε περιόδους κρίσης: ποιες είναι οι συνέπειες για τη σημερινή νεολαία;

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

Σπύρος Παπαλουκάς | Ερευνητής του Αινίγματος της Ζωγραφικής. Γνωστά και άγνωστα έργα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. 12/07/2022 – 16/10/2022

Κωνσταντίνος Παρθένης: Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του στην Εθνική – Πινακοθήκη  Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Άρθρο: Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα και το «GENDRHED» – Ντία Αναγνώστου

-Podcast: Το στοίχημα της δημοκρατίας στις ΗΠΑ – Στάθης Καλύβας

-Άρθρο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κόκκινο συναγερμό – Κατερίνα Σώκου

-Podcast: Βία ανηλίκων: μία σύγχρονη μάστιγα – Βασιλική Αρτινοπούλου και Τριαντάφυλλος Καρατράντος

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.