Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Ιανουάριος 2022

Δευτέρα, 31 Ιανουάριος, 2022 | NEAΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Μαθαίνουμε για τις δράσεις των κυβερνήσεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σε παγκόσμια ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η πράσινη μετάβαση και να στηρίξουν τους νέους Ευρωπαίους στην ειδική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «YouthWiki«!

-Κάνουμε αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, το βραβείο που στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς! Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 13 Φεβρουαρίου 2022.

-Εξερευνούμε τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και των ενδιαφερόμενων μερών για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών και χωρίς αποκλεισμούς εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων.

-Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων #ErasmusPlus για το 2022 είναι ακόμη ανοιχτές, υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση για τις δράσεις σας!

-Πως έχει βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα στο λειτούργημά τους; Παρακολουθήστε την εμπειρία της κα. Φανής Σκληρού, εκπαιδευτικός και διευθύντρια στο Λύκειο Περάμου Αττικής, στο βίντεο που ετοίμασε το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Διαβάζουμε την έκθεση του Δικτύου Ευρυδίκη με τίτλο: «Teachers in Europe Careers, Development and Well-being«, που επικεντρώνεται στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ISCED 2), και ρίχνει φως στον αντίκτυπο που έχουν οι εθνικές πολιτικές στη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

– Συμμετέχουμε διαδικτυακά στις λέσχες ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, στο παιδικό, εφηβικό ή ενήλικο τμήμα!

-Το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει ελεύθερη είσοδος στη μόνιμη έκθεση κάθε Πέμπτη από 18:00 έως 24:00! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ!

-Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο μας και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αττική!

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: 20 χρόνια από την εισαγωγή του ευρώ – Γιώργος Παγουλάτος (στα Αγγλικά)

-Podcast: Καζακστάν: Η νέα μεγάλη κρίση στην Κεντρική Ασία – Πλάμεν Τόντσεφ

-Άρθρο: Ευρωπαϊκή ενοποίηση: μία ιστορία κρίσεων και λύσεων – Αλέκος Κρητικός

-Άρθρο: Ασφάλεια στα πανεπιστήμια – Τριαντάφυλλος Καρατράντος

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.