Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Φεβρουάριος 2022

Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος, 2022 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Η πλατφόρμα «saferinternet4kids» παρέχει στα παιδιά, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς πληθώρα πληροφοριών, οδηγιών και πόρων για ζητήματα που σχετίζονται με ένα καλύτερης ποιότητας διαδίκτυο.

-Ενημερωνόμαστε για τη δράση Jean Monnet: «Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο σχολείο«, που στηρίζει τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην ΕΕ.

-Ανακαλύπτουμε το SELFIE: το νέο εργαλείο για τα σχολεία της ΕΕ με σκοπό την αξιολόγηση του επιπέδου των σχολείων στις ψηφιακές τεχνολογίες.

-H Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ ανακοίνωσε τα πρώτα επιλεγμένα έργα που θα ξεκινήσουν στο πλαίσιο των νέων Ακαδημιών Εκπαιδευτικών Erasmus+ αφιερωμένα σε δράσεις για εκπαιδευτικών.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

Επηρέασε η στροφή στη διαδικτυακή μάθηση την αξία των πτυχίων που τους απονεμήθηκαν; Διαβάστε τη συνέντευξη με φοιτητές του Δικτύου Ευρυδίκη!

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

-Συμμετέχουμε διαδικτυακά στις λέσχες ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, στο παιδικό, εφηβικό ή ενήλικο τμήμα!

-Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα προσφέρει στο κοινό ελεύθερη είσοδο κάθε Κυριακή!

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: Μάαστριχτ: ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο οικοδόμημα– Λουκάς Τσούκαλης

-Άρθρο: Το Metaverse, τα social media και η εκπαιδευτική κρίση – Μιχάλης Μπλέτσας

-Μελέτη: Πρόληψη του χουλιγκανισμού και της οπαδικής βίας: Ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξουν όλοι ενωμένοι – Τριαντάφυλλος Καρατράντος

-Αφιέρωμα: “Μέσα από την μουσική οι πρόσφυγες κατάφεραν να πουν την προσωπική τους ιστορία” – Αλεξάνδρα Μούργου

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.