Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Δεκέμβριος 2021

Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος, 2021 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Διαβάζουμε την ετήσια Έκθεση Παρακολούθησης του eTwinning! Το επίκεντρο της Έκθεσης Παρακολούθησης του 2021 είναι να διερευνήσει τον αντίκτυπο της «ενσωμάτωσης του eTwinning» στις εθνικές πολιτικές σε τρεις κύριους τομείς: επαγγελματική ανάπτυξη και αναγνώριση, ενσωμάτωση προγραμμάτων σπουδών και καινοτόμος παιδαγωγική.

-Διαβάζουμε την ετήσια έκθεση αξιολόγησης για το Erasmus+ για το έτος 2020.

-Ανακαλύπτουμε την πλατφόρμα EU Academy, το διαδικτυακό κόμβο της ΕΕ που περιέχει εκπαιδευτικό υλικό, που παράγεται άμεσα από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, για άτομα των οποίων η εργασία τους σχετίζεται με την εκπαίδευση.

-Παρακολουθούμε σε βιντεοσκόπηση το Fourth European Education Summit: The Next Decade of European Education, αφιερωμένο στην εκπαίδευση στην ΕΕ!

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Διαβάζουμε τη νέα έκθεση του Δικτύου με τίτλο: Βασικοί Διαρθρωτικοί Δείκτες για τις Εκπαιδευτικές Πολιτικές στην Ευρώπη- 2021.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

-Θέλετε να τις καταγράψετε και να μοιραστείτε τις ιστορίες σας; Δηλώστε συμμετοχή στο Istorima και ζήστε μια δημιουργική περίοδο εργασίας. Η πρόσκληση ερευνητών αφορά τους Νομούς Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-In focus – Η αδιαφορία των επιχειρήσεων για την κατάρτιση εμπόδιο για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου

Η αλληλογραφία Κοραή-Τζέφερσον (1823-25) – Θάνος Βερέμης

Ένταξη των νέων και ισότητα των φύλων στην ελληνική αγορά εργασίας: Τάσεις, προκλήσεις και διδάγματα από τις σκανδιναβικές χώρες – Δημήτρης Κατσίκας

-Podcast: Ο κύκλος του λαϊκισμού – Τάκης Παππάς

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.