Η ΕΕ ανακοινώνει δεσμεύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών και την προώθηση της βιωσιμότητας στη διάσκεψη «Our Ocean» που πραγματοποιείται στην Ελλάδα

Τετάρτη, 17 Απρίλιος, 2024 | NEA

Σήμερα, επ’ ευκαιρία της διάσκεψης «Our Ocean» που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει την ισχυρή προσήλωσή της στη διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών, ανακοινώνοντας 40 δεσμεύσεις για το 2024. Οι σχετικές δράσεις θα χρηματοδοτηθούν με 3,5 δισ. ευρώ από διάφορα κονδύλια της ΕΕ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει αναγγείλει η ΕΕ από τότε που άρχισαν οι διασκέψεις «Our Ocean».

Η διάσκεψη «Our Ocean» είναι μια διεθνής πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε το 2014 και φιλοξενείται κάθε χρόνο από μια διαφορετική κυβέρνηση, με σκοπό την προαγωγή της παγκόσμιας διακυβέρνησης των ωκεανών και των δράσεων για την προστασία των θαλασσών και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η φετινή διάσκεψη απευθύνει έκκληση να καταβληθούν κοινές παγκόσμιες προσπάθειες υπέρ ενός ασφαλούς, προστατευμένου, καθαρού, υγιούς και βιώσιμα διαχειριζόμενου ωκεανού. Στο πλαίσιο της διάσκεψης, η ΕΕ αναλαμβάνει δεσμεύσεις που καλύπτουν όλα τα θέματα της εκδήλωσης: βιώσιμη αλιεία, προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, ωκεανοί και κλιματική αλλαγή, βιώσιμες γαλάζιες οικονομίες, θαλάσσια ρύπανση, ασφάλεια στη θάλασσα και άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: greece.representation.ec.europa.eu

Photo by EC – Audiovisual Service

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.