Η Αντιπρόεδρος Σούιτσα και ο Επίτροπος Σμιτ θα μιλήσουν σε εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά» στις 10 Ιουνίου

Πέμπτη, 10 Ιούνιος, 2021 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας κ. Ντούμπραβκα Σούιτσα και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα παραστούν σε μια διαδικτυακή εκδήλωση υψηλού επιπέδου με τίτλο «Κάνοντας πράξη την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά».

Η πρόταση σύστασης του Συμβουλίου για τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά, την οποία η Επιτροπή υπέβαλε μαζί με τη Στρατηγική της ΕΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 24 Μαρτίου, προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για την παροχή από τα κράτη μέλη ίσων ευκαιριών στα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εξασφάλισης ενός συνόλου βασικών υπηρεσιών στα παιδιά που έχουν ανάγκη.  Κατά την εκπόνηση της εν λόγω πρότασης, η Επιτροπή συνεργάστηκε με την UNICEF για να δοκιμάσει σε επτά κράτη μέλη πώς μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη η εγγύηση για τα παιδιά.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, η οποία διοργανώνεται από κοινού με την πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τη UNICEF, συμμετέχοντες από τα κράτη μέλη, την Επιτροπή και την UNICEF θα ανταλλάξουν εμπειρίες από το πρώτο έτος των πιλοτικών έργων και θα εξετάσουν την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τα Παιδιά, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών στις 14 Ιουνίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση εδώ και εδώ.

Press Release in English

Πηγή:ec.europa.eu

Photo by:Markus Spiske οn Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.