Γωνιά Μάθησης: Παίξε – Δίδαξε – Ανακάλυψε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δευτέρα, 3 Φεβρουάριος, 2020 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPNEAΕκδηλώσεις

Ο Φεβρουάριος 2020 στο Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ είναι αφιερωμένος στη Γωνιά της Μάθησης!

Τι περιλαμβάνει;

Η Γωνιά Μάθησης είναι μια διαδραστική ιστοσελίδα, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συγκεντρώσει όλο το υλικό που έχουν δημιουργήσει τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προμηθεύσει τόσο τους εκπαιδευτικούς, τόσο και τους/τις μαθητές/τριες με τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να μάθουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αυτή τους προσφέρει.

Είμαι μαθητής/τρια. Τι μου προσφέρει η «Γωνιά Μάθησης»;

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν εδώ παιχνίδια, διαγωνισμούς και βιβλία δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο, στην τάξη ή στο σπίτι. Μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Είμαι εκπαιδευτικός. Πως με βοηθά η «Γωνιά της Μάθησης» στο λειτούργημά μου;

Εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να μάθουν τι είναι και πώς λειτουργεί η ΕΕ, εδώ θα βρείτε διδακτικό υλικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εκτός από την αναζήτηση έμπνευσης για τον σχεδιασμό της διδασκαλίας, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς σε όλη την ΕΕ.

 

Που μπορώ να βρω τη «Γωνιά της Μάθησης»;

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, πατήστε εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο με την παρουσίαση της «Γωνιάς Μάθησης» πατώντας εδώ.

 

Έχετε ακόμα απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και να μας εκφράσετε ό,τι σας απασχολεί σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο μας διοργανώνει ενημερωτικές παρουσιάσεις για τα όργανα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχολεία της Αττικής. Οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται από καταρτισμένους ερευνητές και ακαδημαϊκούς που συνεργάζονται με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της σχολικής βαθμίδας.

Εάν θα σας ενδιέφερε η εν λόγω δράση, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: [email protected] ή καλέστε στο: 210 72 57 110.

 

Το κέντρο μας ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την παροχή στους πολίτες πληροφοριών για ευρωπαϊκά θέματα σε τοπικό επίπεδο. Φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ένα ιδιωτικό κοινωφελές ίδρυμα αφιερωμένο στη μελέτη θεμάτων ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής με 30ετή εμπειρία σε ερευνητικές, ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις.

Κύρια αποστολή των κέντρων πληροφόρησης Europe Direct είναι να κατευθύνουν τους πολίτες που επικοινωνούν μαζί τους για πληροφορίες σχετικά με κάποιο ευρωπαϊκό θέμα, προς τις κατάλληλες – έντυπες και ηλεκτρονικές – πηγές πληροφόρησης και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, κάθε κέντρο παρέχει πληροφόρηση στο κοινό και με δική του πρωτοβουλία, μέσα από ιστοσελίδες, εκδόσεις, άρθρα και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ή εκδηλώσεις.

 

Συνδεθείτε και εσείς μαζί μας!

E-mail[email protected]

Iστοσελίδα: http://europedirect.eliamep.gr/

Facebook: @ediceliamep

Twitter: @EDICELIAMEP

Instagram: ediceliamep

YouTube: @Europe Direct Eliamep Multimedia

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.