Οι φιναλίστ του βραβείου «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2019

Πέμπτη, 20 Απρίλιος, 2017 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

eu-green-capital-awardΟι 5 φιναλίστ που προκρίθηκαν για το βραβείο της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας για το 2019 είναι η Γάνδη (Βέλγιο), το Λάχτι (Φινλανδία), η Λισαβόνα (Πορτογαλία), το Όσλο (Νορβηγία) και το Ταλίν (Εσθονία).

Για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο» 2018, που απονέμεται σε μικρότερες πόλεις, οι φιναλίστ είναι: η Λέουβεν (Βέλγιο), το Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία) και το Βέξιε (Σουηδία).

Οι προεπιλεγείσες πόλεις θα πρέπει να πείσουν την επιτροπή για τη συνολική τους δέσμευση στη συνέχιση της περιβαλλοντικής προσπάθειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, την ικανότητά τους να αποτελέσουν πρότυπο, αλλά και την επικοινωνιακή τους στρατηγική με το κοινό. Οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στη τωρινή Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Έσσεν της Γερμανίας, στις 2 Ιουνίου 2017.

Περισσότερο από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων ζούν πλέον σε αστικές περιοχές. Πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, τη ρύπανση, τη διαχείριση των αποβλήτων, τη στέγαση, την ανεργία, τις μεταφορές, και την εξοικονόμηση νερού. Με την ανάδειξη των επιτευγμάτων ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, τα δύο αυτά βραβεία στοχεύουν στο να δώσουν το παράδειγμα αλλά και να εμπνεύσουν και άλλους να αναλάβουν δράση, όπως φαίνεται και σε αυτό το βίντεο.

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.