Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία (#ECYP2022)

Δευτέρα, 10 Ιανουάριος, 2022 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΒραβείαΕκδηλώσεις

Είσαι κάτοικος της ΕΕ ηλικίας 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης; Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Το βραβείο στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς. Κάνε τώρα αίτηση με το έργο σου, λάβε έως 7 500 EUR και εξασφάλισε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις περαιτέρω την πρωτοβουλία σου.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία απονέμεται σε έργα που διαχειρίζονται νέοι και τα οποία προωθούν την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το βραβείο αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης. Το διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, και θεσπίστηκε το 2008.

Κάνε αίτηση

Κανόνες

 

Χρονοδιάγραμμα για το 2022

10 Ιανουαρίου 2022: έναρξη του διαγωνισμού

13 Φεβρουαρίου 2022: προθεσμία υποβολής των έργων

Μάρτιος 2022: ανακοίνωση των εθνικών νικητών

Μάιος 2022: Τελετή βράβευσης στο Άαχεν

 

Παλαιότεροι νικητές του βραβείου

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία στηρίζει από το 2008 έργα που εμπνέουν, υπό την ηγεσία νέων από όλη την ΕΕ. Κάθε χρόνο, οι εθνικές και ευρωπαϊκές κριτικές επιτροπές επιλέγουν 27 εθνικά έργα από κάθε κράτος μέλος και τρεις Ευρωπαίους νικητές που προσκαλούνται στην τελετή απονομής του βραβείου στο Άαχεν.

Ανακάλυψε τους παλαιότερους νικητές του βραβείου

 

Συχνές ερωτήσεις

Οι «συχνές ερωτήσεις» θα σε βοηθήσουν να βρεις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Συχνές ερωτήσεις

 

Πηγή και φωτογραφίαeuroparl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.