Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης – European Solidarity Corps (ESC)

Πέμπτη, 20 Μάιος, 2021 | NEAΕυκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ

To European Solidarity Corps αποτελεί την νεότερη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:

Πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών και υπήκοος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας από τις παρακάτω χώρες: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αλγερία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Συρία, Τυνησία και Ρωσία.

Πώς λειτουργεί;

Μπορείς να εγγραφείς στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αν είσαι 17 ετών, αλλά για να συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών. Πρέπει επίσης να ολοκληρώσεις την ενασχόλησή σου με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης προτού συμπληρώσεις τα 31.

Αφού ολοκληρώσουν μια απλή διαδικασία εγγραφής, οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μπορεί να επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων όπως:

-Βοηθώντας στην ανοικοδόμηση σχολείου ή κοινοτικού κέντρου που έχει καταστραφεί μετά από σεισμό

-Παροχή υποστήριξης στους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο ·

-Εκκαθάριση της βλάστησης από τα δάση για την πρόληψη των πυρκαγιών.

-Εργασία με άτομα με ειδικές ανάγκες σε ένα κοινοτικό κέντρο.

Τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες. Υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οφέλη συμμετοχής:

Όταν ολοκληρώσεις τη συμμετοχή σου σε ένα πρόγραμμα θα δικαιούσαι να λάβεις πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει τη συμμετοχή σου. Θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όταν υποβάλλεις αίτηση για θέσεις εργασίας ή για περαιτέρω επιμόρφωση.

Αν αποφασίσεις να γίνεις εθελοντής, δεν θα εισπράττεις μισθό, θα καλύπτονται όμως τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διαβίωσής σου καθώς και η ασφάλισή σου καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας αλλά  και ένα μικρό ποσό δαπανών για την κάλυψη των καθημερινών εξόδων διαβίωσής σου.

Θα λάβεις σχετική εκπαίδευση πριν από την ανάληψη των καθηκόντων σου και μετά την άφιξή σου στον τόπο της δραστηριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή/Φωτογραφία:eurodesk.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.