Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Τρομοκρατίας: φόρος τιμής στα θύματα

Παρασκευή, 11 Μάρτιος, 2022 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων της Τρομοκρατίας, η οποία θεσπίστηκε μετά τις επιθέσεις που έγιναν στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004, η Επιτροπή εξέδωσε δήλωση, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Στις 11 Μαρτίου το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία σε τελετή στις Βερσαλλίες, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα EbS.

Στις 11 Μαρτίου, η Επιτροπή διοργανώνει επίσης εκδήλωση στις Βρυξέλλες για να τιμήσει την ημέρα αυτή. Στην εκδήλωση που έχει θέμα «Φωνές ελπίδας – Η μνήμη ενώνει τις γενιές», θύματα της τρομοκρατίας, ενώσεις θυμάτων και προσωπικό πρώτης επέμβασης θα καταθέσουν τις μαρτυρίες και τις εμπειρίες τους.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιούανσον, θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία, ενώ θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων θα κληθούν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας κ. Eric Dupond-Moretti, ο Βέλγος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Vincent Van Quickenborne και ο Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ κ. Ilkka Salmi θα απευθυνθούν επίσης στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  στις 11 Μαρτίου και ώρα 10:15 (ώρα Ελλάδος), θα μεταδοθεί εδώ και θα είναι διαθέσιμη σε απευθείας μετάδοση στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Πηγήec.europa.eu

Φωτογραφία: Mike Labrum on Unsplash

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.