Ευρωπαϊκός διαγωνισμός μετάφρασης για σχολεία – Αιτήσεις συμμετοχής ως τις 20 Οκτωβρίου

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος, 2013 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το φετινό διαγωνισμό νεαρών μεταφραστών Juvenes Translatores. Τα ενδιαφερόμενα Λύκεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στη διεύθυνση ec.europa.eu/translatoresΗ αίτηση διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά σε αυτές περιλαμβάνονται τα Κροατικά.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία που θα επιλεγούν. Είναι ανοικτός σε μαθητές κάθε εθνικότητας που γεννήθηκαν το 1996. Οι μαθητές (μπορούν να συμμετάσχουν από 2 έως 5 από κάθε σχολείο) μεταφράζουν ένα μονοσέλιδο κείμενο σε έναν από τους 552 γλωσσικούς συνδυασμούς της επιλογής τους, από τις 24 πλέον επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Το 2013 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών, συνεπώς τα προς μετάφραση κείμενα φέτος θα επικεντρωθούν στην ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτήν – για τους ιδιώτες, τους καταναλωτές, τους νόμιμους κάτοικους, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους ή τους πολιτικούς παράγοντες.

Η διόρθωση των κειμένων γίνεται από μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι επιλέγουν έναν νικητή ανά χώρα. Οι νικητές θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους τον Απρίλιο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Εκεί θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία εγγραφής, τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθώς και παραδείγματα κειμένων προηγούμενων ετών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προετοιμαστείτε.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.