Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ανάδειξη πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην προώθηση της ενεργού γήρανσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών

Παρασκευή, 24 Αύγουστος, 2012 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους 2012 για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενεργεί τον διαγωνισμό «Βραβεία Ευρωπαϊκού Έτους 2012» προς τιμήν των οργανισμών και των ατόμων που με τη δράση τους προωθούν την ενεργό γήρανση.

Κατηγορίες βραβείων

«Εργασιακοί Χώροι για όλες της Ηλικίες»: Τα βραβεία απονέμονται στις καλύτερες πρωτοβουλίες εργοδοτών, συνδικάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που προωθούν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ηλικιωμένων εργατών και υπαλλήλων.

«Περιβάλλοντα Φιλικά προς τους Ηλικιωμένους»: Τα βραβεία απονέμονται στις εξέχουσες πρωτοβουλίες των τοπικών ή των περιφερειακών αρχών για τη δημιουργία ενός προσβάσιμου περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς που θα προάγει την ενεργό γήρανση και θα συμβάλλει θετικά στην υγεία και την ποιότητα ζωής όλων των γενεών.

«Κοινωνικοί Επιχειρηματίες»: Τα βραβεία απονέμονται στις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες κοινωνικών επιχειρηματιών, οι οποίοι προωθούν την ενεργό γήρανση και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

«Δημοσιογραφική Κάλυψη των Θεμάτων που Σχετίζονται με τη Γήρανση και τις Σχέσεις μεταξύ των Γενεών»: Τα βραβεία απονέμονται σε δημοσιογράφους που με τη δουλειά τους μας βοηθούν να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γηράσκουσα κοινωνία και το πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν, ανεβάζοντας το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης και προωθώντας τη σωστότερη χάραξη πολιτικής.

«Διαγωνισμός Ιστορίες Ζωής»: Η κατηγορία αυτή τιμά τις ιστορίες ηλικιωμένων. Τα μέλη της νεότερης γενιάς καλούνται να αφηγηθούν την ιστορία ενός ηλικιωμένου ατόμου (ενός μέλους της οικογένειας, ενός γείτονα, ενός φίλου κτλ.) και να παρουσιάσουν την αξιόλογη συμβολή του «ενεργώς γηράσκοντος» στην οικογένεια, στην κοινωνία ή στον χώρο εργασίας.

«Διαγωνισμός generations@school»: Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012, όλα τα σχολεία της Ευρώπης καλούνται να ανοίξουν τις πόρτες των τάξεών τους σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν από κοινού τι μπορεί να μάθει η μία γενιά από την άλλη και πώς μπορούν να εργαστούν από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον. Τα συμμετέχοντα σχολεία μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες σε μια ειδική ιστοσελίδα έως και τις 30 Ιουνίου 2012. Θα βραβευτούν τα πιο δημιουργικά διαγενεακά projects.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και τους όρους συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα των βραβείων http://europa.eu/ey2012/.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και όλοι οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν μπορούν να λάβουν μέρος.

Οι φιναλίστ σε κάθε κατηγορία θα λάβουν πρόσκληση για την τελετή απονομής των βραβείων ΕΕ2012 για την Ενεργό Γήρανση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Νοέμβρη.

Περισσότερες πληροφορίες

[email protected]

ή

Andrea Ricciarelli, ICWE GmbH
Τηλ.: +49 (0)30 310 18 18 43
Φαξ: +49 (0)30 324 98 33
[email protected]

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.