Ευρωπαϊκό Βραβείο Οδικής Ασφάλειας σε ελληνική πρωτοβουλία

Τετάρτη, 28 Ιούνιος, 2017 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε σήμερα το βραβείο αριστείας στην οδική ασφάλεια για το 2017 σε πέντε νικητές. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει την ανάληψη δεσμεύσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας, οι οποίες συντελούν σημαντικά στο να σώζονται ζωές στους δρόμους της Ευρώπης.

Μεταξύ των φετινών νικητών είναι ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim (Ελλάδα) για το πρόγραμμα Καλός Οδηγός, ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων φορτίου και λεωφορείων. Βραβεία επίσης έλαβαν ο Δήμος Martigues (Γαλλία), τα CTT Correios de Portugal (Πορτογαλικά Ταχυδρομεία),η Ρουμανική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Σουηδία).

Μετά από μια διετία στασιμότητας, το 2016 παρουσίασε θετική εξέλιξη με μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της ΕΕ κατά 2% σε σύγκριση με πέρσι. Μολονότι οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο, εξακολουθούν να χάνονται 25 500 ζωές το χρόνο σε τροχαία ατυχήματα ενώ περίπου 135 000 άτομα υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές διατίθενται εδώ.

Οι πλέον πρόσφατες στατιστικές για την οδική ασφάλεια διατίθενται εδώ.

 

Πηγή: ec.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.