Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος 2016 – παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος, 2016 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

photo 1

Η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία για το προσεχές έτος, ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Η διαδικασία διεξάγεται φέτος για ένατη συνεχή χρονιά. Το βραβείο απονέμεται σε νέους που έχουν σχεδιάσει έργα, με σκοπό να προαγάγουν την κατανόηση μεταξύ ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Η διαδικασία επιλογής για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο για έργα, τα οποία αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών.

Τα βραβευθέντα έργα θα πρέπει να λειτουργούν ως πρότυπα για νέους που ζουν στην Ευρώπη και να παράσχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μια κοινότητα.

Στο παρελθόν έχουν απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, βραβεία για προγράμματα ανταλλαγής νέων, καθώς και καλλιτεχνικά και διαδικτυακά έργα με ευρωπαϊκή διάσταση.

Χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ

Τα τρία βραβευθέντα έργα (τα οποία θα επιλεχθούν από 28 έργα που έχουν οριστεί από εθνικές κριτικές επιτροπές στα επιμέρους κράτη μέλη της ΕΕ) θα βραβευτούν με 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, το φθινόπωρο του 2016.

Οι εκπρόσωποι των 28 βραβευθέντων εθνικών έργων θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία στο πλαίσιο ενός τετραήμερου ταξιδιού στο Άαχεν, τον Μάιο του 2016.

Οι βραβευθέντες του 2015

Το πρώτο βραβείο απενεμήθη στις 12 Μαΐου 2015 στο έργο «@RealTime WW1», ένα έργο από το Λουξεμβούργο που χρησιμοποιεί το Twitter, στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία για το έτος 2015 στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν. Το δεύτερο βραβείο απενεμήθη στο έργο «Fronterras-European (border) line» από τη Γαλλία, και το τρίτο βραβείο από κοινού στα έργα «Social Soccer Cup» (Αυστρία), «Entrepreneurship, the Solution against Unemployment» (Κύπρος) και «Infoactualidad» (Ισπανία).

Εκπρόσωποι των τριών βραβευθέντων έργων προσκλήθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου συνάντησαν βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2015.

Χρονοδιάγραμμα:

– Έναρξη του διαγωνισμού και διαδικτυακές αιτήσεις: 15 Οκτωβρίου 2015
– Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  25 Ιανουαρίου 2016
– Επιλογή των 28 έργων από τις εθνικές κριτικές επιτροπές: 11 Μαρτίου 2016
– Επιλογή των τριών έργων που θα βραβευτούν από την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή: 7 Απριλίου 2016                                                                                                                 – –  – Τελετή απονομής στο Άαχεν: 3 Μαΐου 2016

Στοιχεία επικοινωνίας για ερωτήσεις προς την υπηρεσία Τύπου:
Constanze Beckerhoff – [email protected] – 32 2-2844302 – 0032 498-983550

Στοιχεία επικοινωνίας για γενικές ερωτήσεις: [email protected]

Σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν

Φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την τελετή απονομής του 2015 και την επίσκεψη των βραβευθέντων στις Βρυξέλλες.

Σχετικός σύνδεσμος: europarl.gr

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.