Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2014- Υποβάλετε την υποψηφιότητά σας μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος, 2013 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης.

Το Βραβείο απονέμεται σε σχέδια που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι άνθρωποι και που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο ανέρχεται σε 5000 ευρώ, το δεύτερο βραβείο σε 3000 ευρώ και το τρίτο βραβείο σε 2000 ευρώ. Στο πλαίσιο του βραβείου, οι τρεις τελικοί νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο). Επίσης, οι εκπρόσωποι και των 28 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν σε τετραήμερο ταξίδι στο Άαχεν της Γερμανίας. Τα βραβεία για τα τρία καλύτερα σχέδια θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από αντιπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Κανόνες του διαγωνισμού:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/el/rules.html

Φόρμα υποβολής υποψηφιότητας:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/el/form.html

Νικητές προηγούμενων ετών:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/el/previous_winners.html

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.