Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2017 – Εθνικός Νικητής

Παρασκευή, 31 Μάρτιος, 2017 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

2017-cyp-facebook_post_940x788px_elΟ φετινός εθνικός νικητής που προκρίνεται στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι το σχέδιο ReSUN από μια ομάδα πέντε νεαρών ατόμων από τα Χανιά της Κρήτης.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές τις Άνοιξης από  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, που εδρεύει στη Γερμανία. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο και επίσης προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περεταίρω, οι εκπρόσωποι όλων των 28 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν ή σε μια από τις έδρες του ΕΚ.

Το ReSUN στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να παρέχει ιδέες και εργαλεία για βιώσιμες πηγές ενέργειας. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και με συμμετοχή σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι νέοι που δημιούργησαν το αξιόλογο αυτό σχέδιο – το οποίο κινείται στο πλαίσιο των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος και των πηγών ενέργειας – βάζουν πλώρη για ακόμα μια Ελληνική πρωτιά. Να υπενθυμίσουμε ότι στον περσινό διαγωνισμό, ο δεύτερος πανευρωπαϊκός νικητής ήταν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που εκπόνησαν μαθητές από το Λύκειο Πυργετού.

Το σχέδιο επιλέχθηκε από ομάδα αξιολόγησης που αποτελείτο από Μέλη του ΕΚ και εκπρόσωπο φορέα οργάνωσης που ασχολείται με θέματα νεολαίας.

Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συγχαίρει τους φετινούς εθνικούς νικητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού!

 

Πηγή: www.europarl.gr

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.