Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Παρασκευή, 6 Φεβρουάριος, 2015 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία είναι ένα ετήσιο βραβείο με σκοπό να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων και της συμμετοχής τους στις Ευρωπαϊκές δραστηριότητες ολοκλήρωσης.

Το βραβείο απονέμεται σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από νέους ανθρώπους μεταξύ 16 και 30 ετών, οι οποίες αναδεικνύουν την κατανόηση, την προώθηση ανάπτυξης μίας κοινής αντίληψης της Ευρωπαϊκής ταυτότητας παραθέτοντας πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν σαν σε μία κοινότητα. Οι υποβαλλόμενες εργασίες για το διαγωνισμό πρέπει να έχουν ξεκινήσει και τελειώσει  κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους από το έτος της προθεσμίας υποβολής  ή να εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία απονέμεται από κοινού και ετήσια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Ποιός μπορεί να συμμετάσχει;

Ο νικητής από κάθε Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης καλείται σε ένα τετραήμερο ταξίδι στο Άαχεν της Γερμανίας. Τα βραβεία για τις καλύτερες τρεις εργασίες παρουσιάζονται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον αντιπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Το βραβείο για την πρώτη  καλύτερη εργασία είναι 5000€, για την δεύτερη καλύτερη είναι 3000€ και για την τρίτη είναι 2000€. Οι τρείς νικητές θα προσκληθούν να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προθεσμία υποβολής : 23/02/2015

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

                 Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.