Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2015 – Διεκδικήστε μια θέση στην τελική τριάδα

Δευτέρα, 8 Δεκέμβριος, 2014 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2015. Για 8η συνεχή χρονιά, το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί σε νέους ανθρώπους που υλοποίησαν έργα, τα οποία προωθούν την κατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 2 Φεβρουαρίου του 2015.

Το Βραβείο απονέμεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν για έργα που υλοποιήθηκαν από νέους μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα έργα που θα διακριθούν θα πρέπει να προσφέρουν στους νέους που ζουν στην Ευρώπη πρότυπα προς μίμηση και να παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα. Στο παρελθόν έχουν βραβευθεί, μεταξύ άλλων, ανταλλαγές νέων και καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με ευρωπαϊκή διάσταση.

Χρηματικό βραβείο 10.000 Ευρώ

Τα τρία έργα που θα βραβευθούν (και θα επιλεγούν ανάμεσα στους 28 υποψηφίους που θα προταθούν από τις εθνικές επιτροπές σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ) θα λάβουν χρηματικά βραβεία ύψους €5,000, €3,000, and €2,000 αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους θα προσκληθούν επίσης  να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο το φθινόπωρο του 2015.

Οι εκπρόσωποι των 28 εθνικών νικητών θα προσκληθούν και αυτοί στην τελετή απονομής τους βραβείου, καθώς και στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου της πόλης του Άαχεν δύο ημέρες αργότερα στο πλαίσιο ενός τετραήμερου ταξιδιού στο Άαχεν το Μάιο του 2015.

Οι νικητές του 2014

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του 2014 απονεμήθηκε στο έργο «Η Ευρώπη μας», ένα ταξιδιωτικό έργο από τη Δανία. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το JouwDelft & Co youth congress από την Ολλανδία, ενώ την τρίτη κατοχύρωσε το έργο Employment4U, ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα από την Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα

Οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων: http://www.charlemagneyouthprize.eu/el/form.html

Κανόνες του διαγωνισμού: http://www.charlemagneyouthprize.eu/el/rules.html

Νικητές προηγούμενων ετών: http://www.charlemagneyouthprize.eu/el/previous_winners.html

Συνήθεις ερωτήσεις: http://www.charlemagneyouthprize.eu/el/faqs.html

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.