Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας – 23 Απριλίου 2012, Ξενοδοχείο «Αμαλία»

Δευτέρα, 9 Απρίλιος, 2012 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Στις 23 Απριλίου 2012 ο ΟΑΕΔ μαζί με το ευρωπαϊκό δίκτυο για την επαγγελματική κινητικότητα EURES διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας.

Σύμβουλοι του δικτύου EURES από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα  ενημερώσουν το ενδιαφερόμενο κοινό για κενές θέσεις εργασίας στις χώρες τους, καθώς και  για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε αυτές, και θα κατευθύνουν τους υποψηφίους ως προς το πώς να έρθουν σε επαφή με πιθανούς εργοδότες. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία  να επικοινωνήσει και να ενημερωθεί και από  εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών δικτύων. Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 ως τις 17.00 στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Αμαλία» στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8-10, Σύνταγμα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr, Θέσεις εργασίας στην Ευρώπη) και της πύλης Eures (http://eures.europa.eu), την σελίδα του Eures Greece στο Facebook ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση [email protected].

Εάν ενδιαφέρεστε για την παραπάνω εκδήλωση, ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν και κάποιες από τις παρακάτω εκδόσεις που διατίθενται στο κέντρο μας:

– EURES, το ευρωπαϊκό δίκτυο θέσεων εργασίας

– Εύρεση εργασίας στην Ευρώπη – Οδηγός για άτομα που αναζητούν εργασία

-«Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας…» – Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας σε άλλη χώρα του ΕΟΧ
Αυτός ο οδηγός παρέχει στους πολίτες τις πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν όταν υποβάλλουν αίτηση ή προετοιμάζονται για συνέντευξη για θέση εργασίας σε άλλη χώρα του ΕΟΧ, ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το δικαίωμα τους για διαμονή και εργασία στο εξωτερικό. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης ΕURES και την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει κατά την αναζήτηση θέσεων εργασίας διεθνώς.

– 10 εκατομμύρια βιογραφικά σημειώματα Europass έχουν ήδη δημιουργηθεί σε απευθείας σύνδεση

– Εσύ και η Ευρώπη – Μάθε τα δικαιώματά σου
CD-Rom που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες πληροφόρησης και βοήθειας στην Ε.Ε, την ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή στην Ευρώπη, τις διατάξεις της Ε.Ε για την κοινωνική ασφάλισης κ.α

– Θέλετε να εργαστείτε σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε; Μάθετε τα δικαιώματά σας!

– Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση – Τα δικαιώματά σας, όταν μετακινείστε εντός της ΕΕ
Ο παρών οδηγός παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τους διακινούμενους Ευρωπαίους, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους κοινωνικής ασφάλισης όταν μετακινούνται στα κράτη μέλη της ΕΕ. Αναφέρεται λεπτομερώς στις κοινοτικές διατάξεις για τον συντονισμό της κοινωνικής ασφάλισης και επεξηγεί τα δικαιώματα ενός προσώπου ως εργαζόμενου, τουρίστα, φοιτητή, ανέργου ή άλλου μη ενεργού προσώπου, συνταξιούχου ή υπηκόου τρίτης χώρας
.

– Ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή στην Ευρώπη – Οδηγός για τα δικαιώματα του πολίτη της ΕΕ

Για να προμηθευτείτε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω εκδόσεις, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, επικοινωνήστε με το κέντρο μας στο τηλέφωνο 210-7257125 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.