Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία επιστρέφει…

Παρασκευή, 20 Μάιος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2016 (EYE 2016) θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη φορά, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 20 – 21 Μαΐου 2016. »Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης όπου η φωνή 7500 νέων Ευρωπαίων (από 16 έως 30 ετών) θα ακουστεί σε συζητήσεις και εργαστήρια με την συμμετοχή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων παραγόντων που λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Οι ιδέες που θα συζητηθούν στο ΕΥΕ θα παρουσιαστούν σε όλους τους Ευρωβουλευτές. Εκατόν τριάντα νέοι σε επτά ομάδες από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Το ΕΥΕ θα επικεντρωθεί σε 5 βασικές θεματολογίες:

       -Πόλεμος και Ειρήνη – Προοπτικές για έναν ειρηνικό πλανήτη

       -Απάθεια ή Συμμετοχή – Ατζέντα για μια ζωντανή Δημοκρατία

        -Αποκλεισμός ή Πρόσβαση – Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

        – Στασιμότητα ή Καινοτομία – Ο αυριανός κόσμος της εργασίας

        -Κατάρρευση ή Επιτυχία – Νέοι δρόμοι για μια αειφόρο Ευρώπη

Στις εκδηλώσεις θα συμπεριληφθεί μια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τους συμμετέχοντες στο EYE, τους Αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Mairead McGuinness και Sylvie Guillaume, καθώς επίσης και την Επίτροπο Marianne Thyssen.

Οι νέοι θα συζητήσουν επίσης με τους νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ Denis Mukwege, Kirill Koroteev και Ensaf Haidar, σύζυγο του βραβευμένου Raif Badawi.

Η Ευρωπαία αστροναύτης Samantha Cristoforetti θα μοιραστεί αναμνήσεις και επιστημονικές προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την αποστολή της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τέλος, o Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Klaus Welle θα συζητήσει με του συμμετέχοντες του ΕΥΕ το εάν η περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, ο κύριος εταίρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ξαναφέρει το YO!Fest – Φεστιβάλ Γνώμης της Νεολαίας – στο Στρασβούργο, κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια του ΕΥΕ. ένα dashboard θα είναι διαθέσιμο και θα ενημερώνεται διαρκώς με βίντεο και ενημερώσεις από Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Συμμετέχετε στην συζήτηση: #EYE2016

Πηγή:  www.europarl.gr

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.