Ευρωπαϊκά βραβεία καλής πρακτικής στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας

Τετάρτη, 13 Ιούνιος, 2012 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Τα ευρωπαϊκά βραβεία καλής πρακτικής αποτελούν βασική συνιστώσα της εκστρατείας «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» και απονέμονται στις περιπτώσεις καλύτερης συνεργασίας μεταξύ διοικητικών στελεχών και εργαζομένων στον τομέα της πρόληψης των κινδύνων. Η απονομή τους οργανώνεται από τον EU-OSHA σε συνεργασία με τα κράτη μέλη.

Σκοπός των βραβείων είναι να καταδείξουν τα οφέλη της εφαρμογής καλών πρακτικών προστασίας της ασφάλειας και της υγείας. Κριτήριο για την επιλογή των νικητών είναι η δραστήρια ανάληψη επιτελικού ρόλου εκ μέρους της διοίκησης και η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στην προστασία της ασφάλειας και της υγείας.

Στα βραβεία καλής πρακτικής μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις ή οργανισμοί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, από χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και των Δυτικών Βαλκανίων και από την Τουρκία. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις. Οι συμμετοχές επιλέγονται πρώτα σε εθνικό επίπεδο και ακολούθως μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή επιλέγει τους νικητές.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2013. Βραβεία θα απονεμηθούν σε ένα διοικητικό στέλεχος και σε έναν εκπρόσωπο εργαζομένων’ κάθε νικήτριας εταιρείας.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την Ελλάδα λήγει στις 31 Αυγούστου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων και τη μπροσούρα για υποψηφιότητες που διακρίθηκαν στο παρελθόν ή επικοινωνήστε με τον κο Αντώνη Χριστοδούλου στον Εθνικό Εστιακό Πόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία που εδρεύει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Τηλ. +30 2103214310,  Ε-mail: antchristodoulou@ypakp.gr).

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.