Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία Κατάργησης Συνόρων

Τετάρτη, 18 Ιανουάριος, 2017 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

ebbaΕυρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία Κατάργησης Συνόρων (EBBA) τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2004, αφορούν την κατάργηση των συνόρων και την αναγνώριση νέων Ευρωπαίων καλλιτεχνών της ροκ, ποπ και dance μουσικής που πέτυχαν σε χώρες πέραν της δικής τους. Αυτά τα μουσικά βραβεία έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη μεγάλη πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης στη μουσική. Τα EBBA παρέχουν την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει τις ανερχόμενους Ευρωπαίους καλλιτέχνες, καθώς και να μπορέσει η μουσική τους να εξαπλωθεί προκειμένου να την απολαμβάνουν σε όλη την Ευρώπη.

Οι δέκα καλλιτέχνες ή ομάδες  που έλαβαν το βραβείο EBBA για το 2017 είναι: Era Istrefi (Αλβανία), Filous (Αυστρία), Jaakko Eino Kalevi (Φινλανδία), Jain (Γαλλία), Namika (Γερμανία), Walking onCars (Ιρλανδία), Natalie LaRose (Ολλανδία ), Alan Walker(Νορβηγία), Hinds (Ισπανία), και Dua Lipa (Ηνωμένο Βασίλειο).

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2017 στο Groningen, ως μέρος του φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag, ανακοινώθηκε επίσης και η νικήτρια του βραβείου του κοινού: Dua Lipa. Αυτά τα μοναδικά ευρωπαϊκά βραβεία μουσικής χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε «Δημιουργική Ευρώπη». Με τα EBBA, η Ε.Ε επιθυμεί να τονίσει την επιτυχία των 10 Ευρωπαίων καλλιτεχνών που κάνουν το ντεμπούτο τους σε πωλήσεις άλμπουμ και περιοδείες εκτός της επικράτειάς τους.

                 Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.