Το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!

Πέμπτη, 5 Οκτώβριος, 2017 | Τα νέα του δικτύου μας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το PALSO Αρκαδίας, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλ. Πετρινού στην Τρίπολη, εκδήλωση προς τιμήν της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών», η καθιέρωση της οποίας προάγει τη σπουδαιότητα εκμάθησης γλωσσών και εξαίρει την πλούσια γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης, θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Στη δράση αυτή, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν:

– Η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης με ευρωπαϊκές μουσικές και σύγχρονες μελωδίες.

– Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης και ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης με παραδοσιακούς χορούς.

– Οι μαθητές των φροντιστηρίων PALSO Αρκαδίας, οι οποίοι, υπό τον ήχο του Ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμαναν την έναρξη της
εκδήλωσης, έχοντας ανά χείρας τις σημαίες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την επικεφαλής του Europe Direct , κ.Άννα Μαντά, και τη συντονίστρια δράσεων, κ. Μαριλένα Κουζίνη, για τη λειτουργία του Κέντρου, με φορέα υποδοχής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω του οποίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενημερώνει τους πολίτες της Περιφέρειάς μας για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών  παρακολούθησε την εκδήλωση, χόρεψε, τραγούδησε, δοκίμασε τις ευρωπαϊκές γεύσεις, προμηθεύτηκε πλούσιο έντυπο υλικό των εκδόσεων της ΕΕ, ενημερώθηκε  για τις δράσεις του Europe Direct  και «ταξίδεψε» με μουσική και εικόνες στις 27 χώρες της Ε.Ε. αλλά και στη «Μυθική Πελοπόννησο» με βίντεο που προβάλλονταν συνεχώς στην οθόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.