Εθελοντική Νεολαία Interreg (IVY)

Τρίτη, 1 Μάρτιος, 2022 | NEAΕυκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ

photo by Alexis BrownΤο Interreg Volunteer Youth (IVY) αποτελεί μέρος της ευρύτερης Πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Juncker στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Το IVY προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών να υπηρετήσουν ως εθελοντές σε διασυνοριακά, διακρατικά ή διαπεριφερειακά προγράμματα και συναφή έργα. Κάθε δράση διαρκεί από 2 έως 6 μήνες.

Πώς λειτουργεί;
Υπάρχουν δύο τρόποι για να συμμετάσχετε στο Interreg Volunteer Youth: είτε ως Εταίρος του Έργου Interreg είτε ως Ρεπόρτερ Interreg.
Κάθε δράση διαρκεί τουλάχιστον από 2 έως 6 μήνες. Οι εθελοντές μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν επίσης να αναπτυχθούν σε μία από τις εξόχως απόκεντρες περιοχές της ΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι πρέπει να είναι από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ή από την Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αίγυπτος, Γεωργία, Ισλανδία, Ισραήλ, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Παλαιστίνη, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρωσία, Σερβία, Ελβετία, Τυνησία, Τουρκία και Ουκρανία.

Διαδικασία επιλογής
Ο συντονιστικός οργανισμός (AEBR) θα προεπιλέξει ορισμένα άτομα για τις συγκεκριμένες θέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του οργανισμού υποδοχής.
Ο οργανισμός υποδοχής θα επιλέξει τον/τους επιτυχόντες/ες οργανώνοντας συνεντεύξεις με όλους ή ορισμένους από τους προεπιλεγμένους υποψηφίους.

Χρηματοδότηση

Οι εθελοντές λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση από 19 EUR έως 26 EUR ανά ημέρα για όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής τους (όχι μόνο ανά εργάσιμη ημέρα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες). Αυτή η ημερήσια αποζημίωση αλλάζει ανάλογα με τη χώρα υποδοχής στην οποία θα αναπτυχθεί ο εθελοντής και προορίζεται να καλύψει φαγητό, διαμονή, τοπικές μεταφορές κ.λπ., καθώς και να παρέχει κάποιο αντίτιμο στον εθελοντή. Ως εκ τούτου, καμία συγκεκριμένη δαπάνη, όπως το ενοίκιο καταλύματος, δεν καταβάλλεται απευθείας από την AEBR, επειδή η οικονομική υποστήριξη που παρέχεται στον εθελοντή προορίζεται να βοηθήσει ήδη στην κάλυψη αυτού του είδους δαπανών.
Επιπλέον, η AEBR καλύπτει το κόστος μετακίνησης των εθελοντών με βάση την απόσταση χιλιομέτρων που θα έκαναν από την κατοικία τους έως τον οργανισμό υποδοχής. Λάβετε υπόψη ότι αυτό ΔΕΝ είναι αποζημίωση αλλά ένα εφάπαξ ποσό, δηλαδή ένα σταθερό χρηματικό ποσό που μεταφέρεται στον εθελοντή μόνο μία φορά και υπολογίζεται στην απόσταση χιλιομέτρων που έγινε λόγω της κινητικότητας του IVY.

Προθεσμία: 10 Μαρτίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: programmes.eurodesk.eu

Φωτογραφία: Alexis Brown

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.