Εθελοντική Απασχόληση στα Ηνωμένα Έθνη για Νέους

Πέμπτη, 22 Απρίλιος, 2021 | NEAΕυκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ

photo by Mathias P.R. RedingΟι Νέοι Εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών είναι μια ξεχωριστή κατηγορία των εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα σε απάντηση του αιτήματος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μεγαλύτερη εθελοντική εμπλοκή στην μεγαλύτερη γενιά κάτω των 30 χρόνων στην ιστορία.

 

Ποιος μπορεί να γίνει μέλος των Νέων Εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών; 

Νέοι με κίνητρο και ταλέντο ανάμεσα στα 18 και 29 έτη της ηλικίας τους (πρέπει να είναι νεότεροι από 29 κατά την διάρκεια της απασχόλησης τους) που θέλουν να εμπλακούν στην ανάπτυξη και τις πρωτοβουλίες ειρήνης στην χώρα τους ή σε διαφορετική χώρα στον κόσμο. Το εκπαιδευτικό υπόβαθρο και η εμπειρία που απαιτείται ποικίλλει ανάλογα με την ανάθεση, αλλά γενικά εργασιακή εμπειρία πάνω από δυο χρόνια δεν απαιτείται.

Εθελοντικές Θέσεις  

Οι εθελοντές μπορεί να απασχοληθούν σε τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κλιματική αλλαγή, πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, διαχείριση καταστροφών, οικοδόμηση ειρήνης, συμμετοχή νέων ή σε πολλές άλλες θεματικές.

Μπορεί να απασχοληθούν απευθείας στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ή να τοποθετηθούν σε φιλικό προς τα Ηνωμένα Έθνη οργανισμό, όπως πανεπιστήμια ή κυβερνήσεις.

Διάρκεια 

Οι Νέοι Εθελοντές χρηματοδοτούνται από τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, τους συνεργάτες τους, τις κυβερνήσεις ή τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και η διάρκεια εξαρτάται από τις ανάγκες του αιτούντος φορέα. Οι περισσότερες αναθέσεις ποικίλλουν ανάμεσα σε 6 έως 24 μήνες.

Επίδομα

Οι εθελοντές λαμβάνουν ένα βασικό εισόδημα για τα έξοδα διαβίωσης που τους επιτρέπει να ζουν υγιεινά και ασφαλή στον τομέα που τους έχει ανατεθεί. Αν απασχοληθούν εθελοντικά σε διαφορετική χώρα από εκείνη της καταγωγής τους επιστροφή αεροπορικών ή χερσαίων μεταφορών (κατά περίπτωση) και ορισμένα άλλα βασικά έξοδα καταβάλλονται από την υπηρεσία υποδοχής. Θα λάβουν προσανατολισμό και εκπαίδευση πριν και μετά την ανάθεση.

Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει;

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να βρουν τις διαθέσιμες θέσεις εδώ , ή στο Facebook, Twitter και LinkedIn.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: programmes.eurodesk.eu

Φωτογραφία: Mathias P.R. Reding

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.