Εθελοντές Νέων του ΟΗΕ

Τετάρτη, 30 Μάρτιος, 2022 | NEAΘέσεις Εργασίας

Οι Εθελοντές Νέων των Ηνωμένων Εθνών είναι μια ξεχωριστή κατηγορία εθελοντών του ΟΗΕ, που δημιουργήθηκε πρόσφατα ως απάντηση στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μεγαλύτερη δέσμευση στον εθελοντισμό της μεγαλύτερης γενιάς ανθρώπων κάτω των 30 ετών στην ιστορία.

-Ποιοι είναι οι Εθελοντές Νέων του ΟΗΕ;
Παρακινημένοι και ταλαντούχοι νέοι μεταξύ 18 και 29 ετών (να είναι κάτω των 29 καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους) που θέλουν να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης και ειρήνης στη χώρα τους ή σε άλλη χώρα σε όλο τον κόσμο.

-Θέσεις εθελοντών:
Οι εθελοντές μπορούν να εργαστούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη διαχείριση καταστροφών, την οικοδόμηση της ειρήνης, τη συμμετοχή των νέων ή πολλούς άλλους τομείς.
Μπορούν να εργάζονται απευθείας σε μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ή να ανατεθούν σε έναν από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς, ένα πανεπιστήμιο ή την κυβέρνηση.

-Οφέλη:
Οι εθελοντές θα ανταμειφθούν με μια εμπειρία που θα τους μείνει για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Η δέσμευσή τους ως Εθελοντές Νεολαίας του ΟΗΕ θα είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, αποκτώντας γνώσεις και καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας της διεθνούς ανάπτυξης και της οικοδόμησης της ειρήνης.

-Διάρκεια:
Οι Εθελοντές Νέων του ΟΗΕ χρηματοδοτούνται από υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, τους εταίρους τους, κυβερνήσεις ή ακαδημαϊκά ιδρύματα, η διάρκεια της αποστολής εξαρτάται από τις ανάγκες της αιτούσας οντότητας.
Οι περισσότερες αποστολές Εθελοντών Νέων του ΟΗΕ είναι μεταξύ 6 και 24 μηνών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή και Φωτογραφίαprogrammes.eurodesk.eu

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.