Επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιούανσον στο Κίεβο για συναντήσεις με τις ουκρανικές αρχές και επιβεβαίωση της στήριξης της ΕΕ

Τετάρτη, 3 Αύγουστος, 2022 | NEA

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης για συναντήσεις με τις ουκρανικές αρχές. Στόχος της επίσκεψης είναι η αξιολόγηση των αναγκών των ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, καθώς και όσων επιστρέφουν στην Ουκρανία. Από τις 4 Μαρτίου που έγινε δεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν καταγραφεί 3,9 εκατομμύρια Ουκρανοί στο πλαίσιο της οδηγίας για την προσωρινή προστασία. Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τους δικαιούχους της οδηγίας για την προσωρινή προστασία. Περίπου 500.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν ήδη εγγραφεί σε σχολεία διάφορων χωρών της ΕΕ.

Ενόψει του επικείμενου χειμώνα και της έναρξης του νέου σχολικού έτους, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συζητήσει με τις ουκρανικές αρχές το καθεστώς εγγραφής στα σχολικά συστήματα της ΕΕ. Η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αυτό το σημαντικό ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθηθούν τόσο τα παιδιά που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ όσο και αυτά που έχουν επέστρεψαν στην Ουκρανία. Θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα είναι διαθέσιμη εδώ.

Η εν λόγω συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί μετά την τελετή υπογραφής που θα επισημοποιήσει το καθεστώς της Ουκρανίας ως παρατηρητή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης, το δίκτυο εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, οι οποίοι συνεργάζονται για την παροχή αντικειμενικών και συγκρίσιμων πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με θέματα πολιτικής που ανακύπτουν σε σχέση με το άσυλο και τη μετανάστευση στην Ευρώπη.

 

Πηγή και Φωτογραφία: greece.representation.ec.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.