Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ κ. Corina CREŢU στην Ελλάδα (25-27/2/2016)

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Corina Creţu

Η Ευρωπαία Επίτροπος, κ. Corina Creţu, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2016.

Την Πέμπτη 25/2, η Επίτροπος Κρέτσου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση (ώρα 18.00, στο Υπουργείο), ενώ την Παρασκευή 26/2 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής (ώρα 10.00, κτίριο Βουλής).

Tην Παρασκευή 26/2, το απόγευμα, η Επίτροπος θα συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο οργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από 26 έως 27 Φεβρουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Το Σάββατο 27/2, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη ενώ το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη σε έργο που έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και μια πολύ απτή έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης. Το καλοκαίρι του 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προσπαθειών που καλούνται να καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες, προέβη σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία  και την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Πρόσφατα, με χαρά είδαμε, μια σειρά σχετικών προκηρύξεων από την ελληνική κυβέρνηση για τους τομείς του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων, της αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και να πέσει άμεσα ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά. Η επίσκεψη της Επιτρόπου Κρέτσου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και τη συνεχιζόμενη στήριξη της Επιτροπής προς την Ελλάδα ώστε αυτή να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό».

 

Περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για την Επίτροπο

Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής

 

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.