Επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου Violeta Bulc (9-10 Iουνίου 2016)

Πέμπτη, 9 Ιούνιος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Η Επίτροπος αρμόδια για τα θέματα Μεταφορών, επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016», μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής τους Επιτροπής.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, κυρία Violeta Bulc, αρμόδια για τα θέματα Μεταφορών, πρόκειται να επισκεφθεί, την Αθήνα, στις 9 και 10 Ιουνίου.

Η Επίτροπος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016», μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής τους Επιτροπής. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, η Επίτροπος  Bulcθα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ενώ την Παρασκευή 10 Ιουνίου,  η Επίτροπος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου  και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Έκθεση  «Posidonia Exhibition» (Athens Metropolitan Expo Centre, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»).

Αμέσως μετά, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα ενώ το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα εκφωνήσει στο «Young Executive Shipping Forum« που οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016» (ώρα 15.00, «Posidonia Conference Hall«, Athens Metropolitan Expo Centre, Διεθνής Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος»).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου Bulc, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Η ναυτιλία υπήρξε πάντα πηγή ζωής και ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τη διοργάνωση μιας παγκοσμίως κορυφαίας έκθεσης στον τομέα αυτό, των Ποσειδωνίων. Τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η υγιής ναυτιλία στην ανάκαμψη της χώρας επιβεβαιώνει και η παρουσία της Επιτρόπου Μπουλτς αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ενίσχυση μιας ναυτιλίας περισσότερο «καθαρής», περισσότερο ασφαλούς και πιο εύκολης. Στην προσπάθεια εναντίον της κλιματικής αλλαγής, πχ, έως το 2025, όλα τα κύρια ευρωπαϊκά λιμάνια θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές ανεφοδιασμού για LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Όσο δε αφορά την ασφάλεια και την διοικητική απλοποίηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επικαιροποιήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ήδη το 2017. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο που της αρμόζει».

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να  παρακολουθήσουν τη Συνέντευξη Τύπου θα πρέπει απαραίτητα να ζητήσουν κάρτα διαπίστευσης από την ιστοσελίδα http://www.posidonia-events.com/press-info/pre-registration-form.asp.  Η κάρτα διαπίστευσης θα παραληφθεί από το Γραφείο Τύπου της Εκθεσης, πριν την έναρξη της Συνέντευξης.

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.