Επίσκεψη στην Αθήνα ομάδας ξένων δημοσιογράφων από τα κράτη μέλη της ΕΕ (24-25 Οκτωβρίου 2016)

Παρασκευή, 21 Οκτώβριος, 2016 | NEA

LOGO CE_horizontal_EL_quadri

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει, στις 24 και 25 Οκτωβρίου,  ενημερωτική επίσκεψη στην Αθήνα δημοσιογράφων από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η δημοσιογραφική ομάδα αποτελείται από 34 άτομα πουεκπροσωπούν ξένα  ΜΜΕ τόσο από τον γραπτό όσο και από τον οπτικοακουστικό Τύπο.

Η επίσκεψη επικεντρώνεται στο Μεταναστευτικό.Στο πλαίσιο αυτό οι δημοσιογράφοι θα συναντηθούν με εκπροσώπους των αρμοδίων ευρωπαϊκών φορέων καθώς και εκπροσώπους της Κυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθούν εμπεριστατωμένα και σφαιρικά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των δημοσιογράφων θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, κ. Ιωάννη Μουζάλα, την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου αλλά και με τους Επικεφαλείς της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), της FRONTEX/EBCG, της EASO(Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο) και  της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, η ομάδα των δημοσιογράφων θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα και με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.  Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη των δημοσιογράφων στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων, στον Ελαιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν και απέσπασαν θετικά σχόλια.

Οι επισκέψεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στου εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ να επισκεφθούν την Αθήνα, να ενημερωθούν διεξοδικά για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και να μεταφέρουν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν, συμβάλλοντας στην πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης των χωρών τους.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα της ομάδας των ξένων δημοσιογράφων, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βασικός στόχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα είναι να αποτελεί δίαυλο συνεχούς και έγκυρης ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της χώρας και είτε των θεσμών είτε των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη της επόμενης εβδομάδας με 34 διακεκριμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους από όλα τα κράτη μέλη. Η επίσκεψη περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών που ασχολούνται με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για την ουσία αλλά και για την εικόνα της χώρας μας να ενημερώνεται ο ξένος τύπος από τα χείλη των καθ’ ύλην αρμόδιων και είναι εξίσου σημαντικό να γίνεται αυτό, εδώ στην Ελλάδα, τη χώρα που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή διαχείρισης του τεράστιου αυτού ευρωπαϊκού ζητήματος».

 

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                       
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.