Επιχορήγηση: Pact Zollverein

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος, 2021 | NEAΒραβείαΕκδηλώσεις

Photo by bruce mars on UnsplashTο πρόγραμμα διαμονής βρίσκεται στην καρδιά της καθημερινής εργασίας του PACT Zollverein και λειτουργεί όλο το χρόνο από το 2002. Είναι ανοιχτό σε επαγγελματίες καλλιτέχνες που εργάζονται στους τομείς του χορού, των παραστάσεων, των τεχνών των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή της μουσικής και συνδέονται στενά με τους άλλους δύο βασικούς άξονες δραστηριότητας του PACT για την παρουσίαση εργασιών και τη διευκόλυνση της έρευνας και της ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αποτελεί βασικό στοιχείο του προφίλ του PACT Zollverein ως Σπίτι των Καλλιτεχνών το οποίο υποστηρίζει τη ζωντανή ανταλλαγή μεταξύ πράξης και θεωρίας.

Οι διαμένοντες, ενώ καταλαμβάνουν τον δικό τους καθορισμένο χώρο και ουσιαστικά εργάζονται ανεξάρτητα, μπορούν να επιλέξουν να επωφεληθούν από διάφορα είδη υποστήριξης στην παραγωγή, όπως η δραματουργία, η τεχνική βοήθεια, η διαχείριση έργων καθώς επίσης ο τύπος και η δημοσιότητα.

Χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών της Πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι δικαιούχοι διαμονής λαμβάνουν επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης και ταξιδιού.

Οι κατοικίες απονέμονται δύο φορές το χρόνο από μια διεθνή κριτική επιτροπή.

Περισσότεραhttps://www.pact-zollverein.de/en/artists-centre/residencies 

 

Πηγή: pact-zollverein.de

Photo by bruce mars on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.