Επιχειρηματική Παιδεία – Ένας Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Παρασκευή, 3 Ιανουάριος, 2014 | ΕκδόσειςΕκπαίδευση

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε αυτή την έκδοση, προκειμένου να προωθήσει την επιχειρηματική παιδεία. Ο εν λόγω οδηγός, που είναι διαθέσιμος στο Διαδίκτυο σε μορφή PDF, παρουσιάζει μεθόδους για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη.

Βασίζεται σε πρακτικές δραστηριότητες και εστιάζει στις δεξιότητες που αποτελούν το θεμέλιο της επιχειρηματικής συμπεριφοράς: τη δημιουργική σκέψη, την πρωτοβουλία, την επίλυση προβλημάτων και την ηγεσία. Στηριζόμενα στα συμπεράσματα και τις συστάσεις του Οδηγού, σχολεία και πανεπιστήμια μπορούν να συμβάλουν στην ανάτυξη των ιδεών που θα δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τα προϊόντα του 21ου αιώνα.

Ο Οδηγός βασίζεται σε δύο κυρίως εκδηλώσεις – η μία έγινε στο Δουβλίνο τον Μάιο του 2012 και η άλλη στο Brdo το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 170 ειδικοί σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα της επιχειρηματικότητας από περισσότερες από 30 χώρες, ανταλλάζοντας ιδέες και μεθόδους για το πώς θα μπορούσε να προωθηθεί το επιχειρηματικό πνεύμα στα σχολεία.

Αυτές οι ιδέες και μέθοδοι, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας και πρακτικές πληροφορίες για πολυάριθμες άλλες πηγές πληροφόρησης, αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του Οδηγού. Διαμορφωτές πολιτικής, διευθυντές και εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Οδηγό ως χάρτη για να δημιουργήσουν τα σχολεία και πανεπιστήμια, από τα οποία θα βγει μια νέα γενιά επιχειρηματιών.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.