Επιχειρηματική εκπαίδευση: Οδηγός για εκπαιδευτές

Πέμπτη, 19 Μάρτιος, 2015 | ΕκδόσειςΕκπαίδευση

Το 2012 η ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και η ΓΔ Εκπαίδευσης και Πολιτισμού δρομολόγησαν δύο διεθνικές διοργανώσεις με στόχο την προετοιμασία των εκπαιδευτικών για την επιχειρηματική εκπαίδευση. Οι διοργανώσεις έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2012 (Δουβλίνο, Ιρλανδία) και τον Σεπτέμβριο του 2012 (Brdo, Σλοβενία).

Στόχος τους ήταν να φέρουν σε επαφή φορείς που εμπλέκονται στην επιχειρηματική εκπαίδευση και κατάρτιση εκπαιδευτικών ώστε να προβούν σε παρουσίαση ορθών πρακτικών, σε ανταλλαγή ιδεών και σε αμοιβαία άντληση διδαγμάτων. Περίπου 170 εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες —κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και υποψήφιες προς ένταξη χώρες και χώρες εταίροι— συμμετείχαν στις δύο διοργανώσεις. Εμπειρογνώμονες παρουσίασαν πλαίσια και κατευθυντήριες γραμμές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σχολεία, ιδρύματα κατάρτισης εκπαιδευτικών, ΜΚΟ και φορείς κατάρτισης παρουσίασαν τις μεθόδους, τα προγράμματα και τα έργα τους. Καινοτόμες ιδέες εξερευνήθηκαν και συζητήθηκαν σε εργαστήρια και ομάδες εργασίας. Συνολικά, καλύφθηκε μεγάλο εύρος τομέων δράσης σε σχέση με την υλοποίηση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών. Στόχος του παρόντος εγχειριδίου είναι να σταχυολογήσει επιλεγμένα παραδείγματα εμπνευσμένων πρακτικών που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων στο ευρύ κοινό. Επισημαίνει τους παράγοντες διευκόλυνσης και επιτυχίας των παραδειγμάτων και παρέχει στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες. Με βάση τα παραπάνω, ο οδηγός παρέχει επιλογή πρακτικών συστάσεων που υποβλήθηκαν σε συνέχεια των διοργανώσεων, ελπίζοντας να εμπνεύσει τους επαγγελματίες να αναλάβουν δράση και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους προκειμένου να διευκολύνουν την επιχειρηματική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Για να «κατεβάσετε» την παραπάνω έκδοση σε μορφή PDF στον υπολογιστή ή να παραγγείλετε ένα έντυπο αντίτυπο εντελώς δωρεάν επισκεφθείτε το EU Bookshop ή επικοινωνήστε μαζί μας.

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.