Ενημερωτική εκδήλωση στο 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος, 2016 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPΕκδηλώσεις

DSC03457Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 το Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου με θέμα «Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική».

 

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν από την Μαριάννα Βασιλοπούλου, συντονίστρια του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου ενώ στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Δημήτρη Σκλεπάρη, μεταδιδακτορικό  ερευνητή  στο ΕΛΙΑΜΕΠ, για την Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, στις αιτίες των ροών αυτών αλλά και στο θέμα της φύλαξης των συνόρων. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Επίσης, οι μαθητές έλαβαν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό των επίσημων εκδόσεων της ΕΕ.

Στόχος της δράσης αυτής είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης των μαθητών γύρω από ζητήματα που αφορούν, τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και τη σχέση Ελλάδας-ΕΕ.

 

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.