Ενημερωτική εκδήλωση για το Περιβάλλον – «Περιβαλλοντικό ζήτημα και Κοινωνία: Δεδομένα και Προοπτικές μιας Δύσκολης Σχέσης»

Τετάρτη, 6 Δεκέμβριος, 2017 | Τα νέα του δικτύου μας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής και η ELSA Κομοτηνής, με την συμμετοχή της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο:  «Περιβαλλοντικό ζήτημα και Κοινωνία: Δεδομένα και Προοπτικές μιας Δύσκολης Σχέσης», την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα Β’ ΠΡΟΚΑΤ του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αξιόλογοι  επιστήμονες και συγκεκριμένα ο κύριος Δημήτρης Ιμπραήμ (υπεύθυνος εκστρατειών της Greenpeace στην Ελλάδα), η κυρία Θεοδοσία Δραγουμάνη (Περιβαλλοντολόγος και Μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης) και ο κύριος Ευριπίδης Παπαδημητρίου (Επίκουρος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης).

Οι Θεματικές οι οποίες θα συζητηθούν είναι η «Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία» (Δημήτρης Ιμπραήμ),  «Ανακύκλωση και η Κομποστοποίηση» (Θεοδοσία Δραγουμάνη), «Το μετέωρο βήμα της βιώσιμης κοινωνίας» (Ευριπίδης Παπαδημητρίου).

Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχει επιφέρει αύξηση της θερμοκρασίας, λιώνει τους πάγους και το χιόνι σε ευρεία κλίμακα και αυξάνει τη στάθμη της θάλασσας. Οι προβλέψεις για τις μελλοντικές αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχουν οδηγήσει στην προσπάθεια υιοθέτησης μιας κοινής πολιτικής όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα με σκοπό να περιοριστούν τα αίτια του φαινομένου. Ποια όμως είναι τα αίτια της Κλιματικής Αλλαγής και πως αυτή έχει επηρεάσει την ανθρώπινη φύση; Ποια είναι η πολιτική που προτείνει η στρατηγική ΕΥΡΩΠΗ 2020;

Αναλογιζόμενοι τα φυσικά αίτια που έπληξαν την Δυτική Αττική αλλά και την καθημερινή ανησυχία όλων μας για τις επιπτώσεις του φαινομένου στις ζωές μας, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε το ζήτημα και να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Επιπλέον, θα συνδέσουμε το ζήτημα και με την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση, διαδικασίες που συμβάλουν σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό στην Προστασία του Περιβάλλοντος!

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής

Ν. ΤΣΑΝΑΚΛΗ 15, 691 00, ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΤΗΛ: +30 (25310) 70855, 82051

ΦΑΞ: +30 (25310) 82055

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.