Εγγραφείτε στο Road Trip Project και δείτε την Ευρώπη! Λάβετε μέρος, οι εγγραφές λήγουν στις 11 Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος, 2018 | Διαγωνισμοί

Το Road Trip Project (Οδικό Ταξίδι) είναι μια ευρωπαϊκή ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 άτομα σε τέσσερις ομάδες των δύο ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη σε τέσσερις διαδρομές, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018, σε ένα μίνι λεωφορείο. Στην πορεία, θα έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους και θα βιώσουν το ρυθμό των περιοχών που επισκέπτονται, θα ανακαλύψουν έργα που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο και θα εξερευνήσουν άγνωστα μέρη και εκπληκτικά τοπία (δείτε διαφημιστικά βίντεο 1 και 2).

Αυτά τα τέσσερα ταξίδια καλύπτουν την ήπειρο, από τη Βαλτική έως τη δυτικότερη πλευρά της Ευρώπης, το μήκος του Δούναβη, τη Μεσόγειο και παράλληλα τον Ατλαντικό. Οι ταξιδιώτες του Road Trip θα μοιραστούν όλα αυτά που έμαθαν. Θα κινηματογραφήσουν και θα δημοσιεύσουν τις ιστορίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την ήπειρο και πέρα από αυτή. Στο τέλος κάθε ταξιδιού, η μοναδική αυτή εμπειρία θα γίνει το θέμα μιας ταινίας δρόμου (road movie) και θα αποτυπωθεί σε έναν online ταξιδιωτικό οδηγό της «άγνωστης» Ευρώπης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν πολίτες ή κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 18 έως 30 ετών. Για να εγγραφείτε ως ταξιδιώτης του προγράμματος Road Trip, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταγράψουν ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων και να πουν κάτι για τον εαυτό τους, το κίνητρό τους να συμμετάσχουν στο έργο και γιατί είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να συμπεριληφθούν στην ομάδα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                       
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.