Έκθεση του δικτύου «Ευρυδίκη»: Πιο δίκαιη και συμπεριληπτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ευρώπη

Τετάρτη, 30 Μάρτιος, 2022 | NEA

Το δίκτυο «Ευρυδίκη» της Επιτροπής, το οποίο αποτελείται από 40 εθνικές μονάδες σε 37 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ δημοσίευσε θεματική έκθεση με τίτλο «Προς την ισότητα και τη συμπερίληψη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ευρώπης», στην οποία αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των πολιτικών δεσμεύσεων των επιμέρους χωρών για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η ισότητα και η συμπερίληψη είναι αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο του οράματος μας για έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να επιτύχουν τους στόχους τους. Τα ευρωπαϊκά συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να παρέχουν τις ευκαιρίες αυτές.»

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά, καθώς, για παράδειγμα, λίγα μόνο εκπαιδευτικά συστήματα έχουν λάβει μέτρα πολιτικής για τη στήριξη της κινητικότητας των σπουδαστών που προέρχονται από ευάλωτα, μειονεκτούντα ή υποεκπροσωπούμενα περιβάλλοντα.

Στόχος της σημερινής έκθεσης είναι να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προσδιορίσουν τις καταλληλότερες δράσεις για να επιτευχθούν θετικές αλλαγές. Η έκθεση καλύπτει όλες τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕ των 27, καθώς και Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελβετία, Βόρεια Μακεδονία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία).

Διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ.

 

Πηγή και Φωτογραφίαgreece.representation.ec.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.