Εγχειρίδιο Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για το Άσυλο, τα Σύνορα και τη Μετανάστευση

Τετάρτη, 12 Ιούνιος, 2013 | ΕκδόσειςΠολιτικές της ΕΕ

Στις 11 Ιουνίου ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δημοσίευσαν ένα Εγχειρίδιο Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για το Άσυλο, τα Σύνορα και τη Μετανάστευση, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από τους δύο οργανισμούς.

Το εγχειρίδιο αυτό εξετάζει την κατάσταση των υπηκόων τρίτων χωρών, που φτάνουν στην Ευρώπη και καλύπτει, επίσης, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε διαδικασίες ασύλου, διοικητικών δικλείδων ασφαλείας και νομικής υποστήριξης σε περιπτώσεις αίτησης ασύλου και επιστροφής, κράτησης και περιορισμών της ελευθερίας κινήσεων, υποχρεωτικών επιστροφών, καθώς και οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο εγχειρίδιο σχετικά με τα ευρωπαϊκά δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα και το δεύτερο τέτοιο κοινό εκδοτικό εγχείρημα των δύο οργανισμών. Απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, εισαγγελείς, συνοριοφύλακες, στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης και άλλα πρόσωπα που εργάζονται σε εθνικές αρχές καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν νομικά ζητήματα σε τομείς που σχετίζονται με τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το εγχειρίδιο.

Προς το παρόν το εγχειρίδιο διατίθεται στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ιταλικά. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις στα Βουλγαρικά, τα Κροατικά, τα Ισπανικά, τα Ελληνικά, τα Ουγγρικά, τα Πολωνικά και τα Ρουμανικά.

Το εγχειρίδιο διατίθεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Handbook on European law relating to asylum, borders and Immigration

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.