ΕΕ Πράσινη Εβδομάδα 2022- Εκδηλώσεις συνεργατών

Τετάρτη, 6 Απρίλιος, 2022 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Μάθετε πώς να οργανώσετε μια εκδήλωση συνεργατών για την Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ 2022.

Η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνει πρόσκληση για διοργάνωση εκδηλώσεων εταίρων σε όλη την Ευρώπη και πέρα από την διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ, από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Οι εκδηλώσεις συνεργατών δεν δεσμεύονται σε καμία μορφή ή στυλ – εναπόκειται στους διοργανωτές τους να αποφασίσουν τι ταιριάζει καλύτερα στο κοινό-στόχο τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει εργαστήρια, διαδικτυακά σεμινάρια, δημόσιες συζητήσεις, περιπάτους με ξεναγό, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, εκθέσεις, δραστηριότητες κοινωνικών συλλόγων καθώς και άλλες πιθανές εγκαταστάσεις. Οι εκδηλώσεις συνεργατών μπορούν να οργανωθούν αυτοπροσώπως, διαδικτυακά ή ως υβριδικές εκδηλώσεις με προσωπικά και ψηφιακά στοιχεία. Όποια και αν είναι η μορφή, οι Εκδηλώσεις Συνεργατών θα πρέπει να διοργανώνονται, ιδανικά, με φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο τρόπο.

Θέματα:
Οι εκδηλώσεις συνεργατών πρέπει να σχετίζονται με το φετινό θέμα, «EU Green Deal – Make It Real», το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τομέων, από τη βιομηχανία και τις νέες τεχνολογίες έως τη βιοποικιλότητα και την κλιματική αλλαγή.

Η κύρια ιδέα πίσω από αυτό είναι η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή ενός μέγιστου αριθμού ενδιαφερομένων και οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

 

Οδηγίες:
Η συμμετοχή στην Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξουμε πώς η κοινωνία των πολιτών και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της μετάβασης της Ευρώπης σε ένα πιο πράσινο μέλλον. Επιπλέον, οι διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη προβολή μέσω της έκθεσης στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρησιμοποιώντας μια προσαρμοσμένη ψηφιακή εργαλειοθήκη EU Green Week 2022.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί αυστηρά πρότυπα για το greenwashing (=παραπλανητική διαφήμιση δήθεν οικολογικών προϊόντων). Οποιαδήποτε εκδήλωση θεωρείται ότι προωθεί το greenwashing δεν θα εγκριθεί για συνεργασία και προώθηση. Το ίδιο ισχύει για τυχόν γεγονότα που δίνουν παραπλανητικές πληροφορίες ή εσφαλμένη εντύπωση για το βαθμό στον οποίο τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες είναι περιβαλλοντικά ορθά. Επιπλέον, οι Εκδηλώσεις Συνεργατών δεν πρέπει να προβάλλονται ως  πλατφόρμα για εμπορικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Εγγραφή εκδήλωσης συνεργάτη:
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής Partner Event πριν από τις 15 Απριλίου 2022. Όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν σχετικές λεπτομέρειες για την εκδήλωση, όπως προγράμματα, περιγραφές, διαθέσιμο γραφικό υλικό (πανό εκδηλώσεων, λογότυπα) και υποχρεωτικά υπογεγραμμένα αντίγραφα της Συμφωνίας εταιρικής σχέσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλύσει κάθε αίτηση εντός δύο εβδομάδων από την υποβολή και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την εγγραφή τους.

Επικοινωνία: 
Σε περίπτωση που έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Εκδηλώσεων Συνεργατών:  [email protected] .

 

Πηγή: ec.europa.eu

Φωτογραφία: Jan Kopřiva on Unsplash

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.