Δράσεις «Αδελφοποίησης Πόλεων» και «Δίκτυα Πόλεων»: Ανοιχτό σε αιτήσεις συμμετοχής και πάλι το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» έως 1 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη, 13 Ιούλιος, 2017 | Τα νέα του δικτύου μας

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του 1ου γύρου της επιλογής του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» 2017 και διατίθενται στη διεύθυνση https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/selection-results_en.

Στόχος του προγράμματος είναι:

-Να συμβάλει στο να κατανοήσουν οι πολίτες την ΕΕ, την ιστορία και την πολυμορφία της

-Να προαγάγει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και να βελτιώσει τις συνθήκες για την πολιτική και δημοκρατική συμμετοχή σε επίπεδο ΕΕ

-Να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη μνήμη, την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες

-Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες, σε ενωσιακό επίπεδο, ενισχύοντας της κατανόηση των πολιτών όσον αφορά τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής της ΕΕ και προωθώντας ευκαιρίες για κοινωνική και διαπολιτισμική δέσμευση και εθελοντισμό σε επίπεδο Ένωσης.

Οι αιτήσεις για τον 2ο γύρο επιλογής (δράσεις «Αδελφοποίησης Πόλεων» και «Δίκτυα Πόλεων») 2017  παραμένουν ανοικτές έως την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Ενημερωτικό δισέλιδο φυλλάδιο του προγράμματος είναι διαθέσιμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ παραδείγματα χρηματοδοτούμενων έργων διατίθενται επίσης διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένων δράσεων με ελληνική συμμετοχή!

 

Πηγή: ec.europa.eu

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.