Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας: Προκλήσεις και Λύσεις

Ο Δήμος Πετρούπολης και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αριάν Κοντέλλη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σας προσκαλεί σε συμμετοχικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, με θέμα:

Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας:

Προκλήσεις και Λύσεις

Πολίτες του Δήμου Πετρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον τομέα της δημόσιας υγείας, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμπολιτών τους.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 17:30-20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας, Πετρούπολη, 132 31).

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στη συνέχεια και θα την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18. 03. 2022 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για την είσοδό σας στον χώρο διεξαγωγής, απαραίτητη είναι η προσκόμιση έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης από την COVID-19 τριών μηνών ή με αρνητικό πιστοποιητικό rapid τεστ 48ρου .

 

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της δημόσιας υγείας και για πιθανές λύσεις, αλλά και δυσκολίες στη δημιουργία και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Υγείας. Για απορίες ή διευκρινήσεις, ένας επιστημονικός υπεύθυνος θα είναι διαθέσιμος, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες στην ολομέλεια.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν στην ειδικά σχεδιασμένη για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πλατφόρμα: https://futureu.europa.eu/?locale=el και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό.

Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος.

Για απορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με την Παναγιώτα Ιωακείμ,  στέλνοντας e-mail στο:  [email protected] ή καλέστε στο: 210 5064077.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πάτησε εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.