Διακρίσεις για δύο νέους από την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Η Γενιά του 1992»

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος, 2012 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

20 νέοι ηλικίας 20 ετών παρέλαβαν πριν από μερικές ημέρες το βραβείο τους για τον δημιουργικό διαγωνισμό «Η Γενιά του 1992» στο πλαίσιο του οποίου ζητήθηκε από τους νέους απ’ όλη την Ευρώπη που γεννήθηκαν το 1992 (έτος έναρξης της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς) να εκφράσουν τι σημαίνει γι’ αυτούς αυτή η μεγάλη ανοικτή αγορά.

Από τις 11 Απριλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, οι νέοι που γεννήθηκαν το 1992 είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς, με φωτογραφίες, βίντεο, άρθρα, εικονογραφήσεις ή μια εφαρμογή «έξυπνου τηλεφώνου» σε 4 θεματικές κατηγορίες. Τελικά, 380 νέοι προερχόμενοι και από τις 27 χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Τα 20 βραβευμένα έργα (4 νικητές σε καθεμία από τις 5 κατηγορίες) παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της Εβδομάδας της ενιαίας αγοράς, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο επίτροπος Michel Barnier και ο Toine Manders, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους απένειμαν προσωπικά τα έπαθλά τους κατά την τελετή απονομής των βραβείων τα οποία περιλαμβάνουν περιόδους άσκησης στα ευρωπαϊκά όργανα για το σύνολο των 20 νικητών.

Οι τέσσερις κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν οι ακόλουθες:

– Εκπαίδευση και πολίτες (που αντιπροσωπεύουν το 43 % των έργων που υποβλήθηκαν)

– Απασχόληση και επιχειρηματικότητα (17 %)

– Πολιτισμός και ψυχαγωγία (27 %)

– Κατανάλωση και περιβάλλον (13 %).

Τα πέντε μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης ήταν τα ακόλουθα:

– Βίντεο

– Εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (Android, Apple κ.λπ.)

– Άρθρο

– Φωτογραφία

– Εικονογράφηση/κόμικς

Ιστορικό

Η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά γιορτάζει την 20ή επέτειό της: έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι ζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν, σπουδάζουν ή συναλλάσσονται εμπορικά. Προσέφερε στις επιχειρήσεις νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και επιτυχία στην παγκόσμια αγορά.

Η Εβδομάδα της ενιαίας αγοράς, που γιορτάζει αυτή την 20ή επέτειο, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου 2012, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε πόλεις των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις και πολίτες της Ευρώπης, όπως και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των κρατών μελών, για τον εορτασμό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ενιαίας αγοράς, καθώς και για τον προβληματισμό πάνω σε αυτή. Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες θα παραστούν και θα απευθύνουν ομιλίες ο πρόεδρος José Manuel Durão Barroso, ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Mario Monti και ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες επίτροπος Michel Barnier.

Περισσότερες πληροφορίες

Για τον διαγωνισμό:

http://generation1992.eu

Για τους νικητές:

http://generation1992.eu/sites/default/files/G92_Winners.pdf

Ζωντανή αναμετάδοση μέσω διαδικτύου της εκδήλωσης για τα εγκαίνια:

http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/_v_fl_300_en/player/index_player.html?id=17165

Ιστότοπος της Εβδομάδας της ενιαίας αγοράς:

http://www.singlemarket20.eu/

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.