Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με τις δεσμεύσεις του Ισραήλ για άνοιγμα περισσότερων σημείων πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια

Παρασκευή, 5 Απρίλιος, 2024 | NEA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπό σημείωση την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Νετανιάχου όχι θα ανοίξει περισσότερα σημεία πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, κατόπιν τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, και συγκεκριμένα τις δεσμεύσεις για άνοιγμα του λιμένα του Ασντόντ, και του σημείου διέλευσης Ερέζ, ώστε να καταστεί δυνατή η ροή βοήθειας απευθείας στη Βόρεια Γάζα, και να ενισχυθούν σημαντικά οι αποστολές βοήθειας από την Ιορδανία.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και πλήρως. Επιπλέον, η Επιτροπή επαναλαμβάνει την έκκλησή της για προστασία των αθώων αμάχων και του προσωπικού ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η Επιτροπή καλεί επίσης όλους τους παράγοντες της περιοχής να διευκολύνουν επειγόντως τη σημαντική αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται εντατικά με περιφερειακούς και παγκόσμιους εταίρους, τα Ηνωμένα Έθνη και με ΜΚΟ, για την αύξηση των αποστολών βοήθειας στη Γάζα μέσω όλων των δυνατών χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων διαδρομών, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου διαδρόμου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξήσει σημαντικά την οικονομική και ανθρωπιστική της στήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό και έχει πραγματοποιήσει 44 πτήσεις, οι οποίες μετέφεραν σχεδόν 2.000 τόνους βοήθειας μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ.

Η δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Πηγή: greece.representation.ec.europa.eu

Photo by Latrach Med Jamil on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.