Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή! 2018 «Your Europe, Your Say! 2018» Συμμετοχή ενός σχολείου ανά χώρα με κλήρωση. Δηλώστε συμμετοχή!

Πέμπτη, 9 Νοέμβριος, 2017 | NEAΔιαγωνισμοί

Η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) «Your Europe, Your Say! 2018» φέρνει τους μαθητές στην τελευταία τους χρονιά, σε κάθε τύπο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα 28 κράτη μέλη και τις πέντε υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Αλβανία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία) μαζί στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν ένα θέμα που σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ενωμένοι στην πολυμορφία: το μέλλον για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» είναι το θέμα της εκδήλωσης «Your Europe, Your Say! 2018» (#YEYS2018), η οποία θα διεξαχθεί στις 15-16 Μαρτίου 2018. Η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να μιλήσουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα να μάθουν για την ΕΕ και τον ρόλο της ΕΟΚΕ σε αυτήν. Τα σχολεία, ένα ανά χώρα, θα επιλεγούν με απλή κλήρωση.

Η πρόσκληση για συμμετοχή

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

Τα επιλεγμένα σχολεία θα διορίσουν τότε τρεις συμμαθητές και έναν δάσκαλο για να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τον συνοδό ή διευθυντή, είναι η 24η Νοεμβρίου 2017.

Πηγή: eesc.europa.eu

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                       
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.