Διαγωνισμός «Online Euro-Med Debate Competition»

Παρασκευή, 27 Μάρτιος, 2020 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του έργου Erasmus + Virtual Exchange της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με βάση την επιτυχημένη πρώτη διεξαγωγή του το 2019, ο διαγωνισμός «Online Euro-Med Debate Competition» συγκεντρώνει ομάδες συζήτησης από διαφορετικά υπόβαθρα και φοιτητές από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες θα συζητήσουν διαδικτυακά θέματα της επιλογής τους με την υποστήριξη ενός δικτύου συζήτησης.

Οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν γύρω από τις τρέχουσες κοινωνικές προκλήσεις και τα παγκόσμια γεγονότα, όπως: η Αραβική Άνοιξη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, η εκπαίδευση, η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση και η δυναμική της εξουσίας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

 

Πότε;

Στις 18, 19, 25 και 26 Απριλίου 2020, οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν σε διαπολιτισμικές διαδικτυακές συζητήσεις και θα εξασκηθούν στα βασικά στοιχεία της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της δημιουργίας επιχειρημάτων, της ακρόασης και της ανατροπής, της δομής και της παρουσίασης των ομιλιών, της διαπολιτισμικής συνείδησης και της θέλησης να είναι σε θέση να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα.

 

Βραβεία:

-Ο ηγέτης της νικήτριας ομάδας θα επιλεγεί για το σεμινάριο «Young Mediterranean Voices Malta Leadership Seminar» στη Μάλτα στις 24-30 Μαΐου 2020.

-Οι νικητές θα κληθούν να συμμετάσχουν στο φόρουμ «Euromed Debate & Policy Forum» στις Βρυξέλλες στις 2-5 Ιουνίου 2020.

-Όλοι οι ηγέτες των ομάδων και οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα αποκτήσουν το Erasmus + Virtual Exchange Online Badge.

 

Κριτήρια συμμετοχής:

Για να συμμετάσχετε με την ομάδα σας στον διαγωνισμό, θα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια:

-Θα πρέπει να είστε μεταξύ 18-30 ετών και να έχετε εθνικότητηα ή να είστε κάτοικος μιας από τις επιλέξιμες χώρες του έργου,

-Να έχετε αποδεδειγμένη εμπειρία σε debates, αρχηγού ομάδας συζητήσεων ή εκπαιδευτή συζήτησης,

-Να σας ενδιαφέρουν τα σύγχρονα ευρωμεσογειακά ζητήματα,

-Να έχετε καλή γνώση Αγγλικών,

-Να μπορείτε να εκπαιδεύσετε και να καθοδηγήσετε ομάδας συζήτησης.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29 Μαρτίου 2020

 

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

Πηγή: europa.eu/youth/erasmusvirtual

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.