Διαγωνισμός Φωτογραφίας – Τί σημαίνει για εσένα η επιστήμη?

Πέμπτη, 16 Απρίλιος, 2015 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Η επιστήμη μας περιβάλλει. Από τα παράξενα φαινόμενα ως την επιστήμη σε δράση που προκαλεί δέος, θέλουμε να  μάθουμε τι προσελκύει την προσοχή σας. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας θα πρέπει να είναι μέρος μιας ομάδας τριών ατόμων με τουλάχιστον δύο μέλη αυτής να είναι κορίτσια. Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Επιστήμη: Ένα γυναικείο ζήτημα» και έχει θεσπιστεί με σκοπό να ενθαρρύνει τα κορίτσια να έρθουν πιο κοντά στον τομέα της επιστήμης.

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;

Ομάδες νέων ατόμων μεταξύ 13-18 ετών έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η επιστήμη;» μέσω μιας φωτογραφίας. Οι ομάδες είναι δυνατόν να αποτελούνται από 3 άτομα από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ με τουλάχιστον δύο κορίτσια συμμετέχουσες σε κάθε ομάδα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ενός ατόμου σε περισσότερες της μιας ομάδας.

Η φωτογραφία σας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει εικόνες προσώπων που είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους.

Πώς μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;

Πρόκειται για διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα κάθε μήνα, επομένως πρέπει να αποστείλεις τη φωτογραφία σου μεταξύ της 16ης και της τελευταίας ημέρας κάθε μήνα στην ιστοσελίδα «Science: It’s a girl thing!».

Επιτρέπεται η υποβολή μόνο μιας φωτογραφίας από κάθε ομάδα. Οι φωτογραφίες θα κριθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, από την οποία θα προκύψουν τρεις νικήτριες ομάδες.

Οι δώδεκα νικητήριες φωτογραφίες –μία για κάθε μήνα που λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός- θα υποβληθούν στην κρίση ενός κριτή, ο οποίος θα κρίνει τις τρεις τελικές νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού. Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή από την πρώτη ημέρα του μήνα (από 00:01 CET) έως και την 15η μέρα του μήνα (έως 23:59 CET). Οι νικητές θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδες κατά την εβδομάδα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Οι τελικοί τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα στις 25 Μαϊου 2015.

Βραβεία

Λάβε τώρα μέρος και η ομάδα σου θα μπορούσε να κερδίσει ένα ταξίδι στο Μιλάνο (Ιταλία) με σκοπό να παραβρεθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες (EUCYS) τον Σεπτέμβριο του 2015 (1ο βραβείο) ή ένα Ice-Watch που θα φέρει το σύμβολο της εκστρατείας «Science: it’s a girl thing» (2ο βραβείο) ή ένα φανταχτερό Bluetooth speaker με το σύμβολο της εκστρατείας (3ο βραβείο).

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής: 30 Απριλίου 2015  και 30 Μαϊου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.