Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Solidart»

Τετάρτη, 3 Μάρτιος, 2021 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Solidart

Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη στον καιρό της πανδημίας

Το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνει έναν Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που έχει στόχο να δείξει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο δεν έχουν εκλείψει.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να μας αποστείλουν από μία φωτογραφία που αποτυπώνει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον ανθρωπισμό.

 

Όροι συμμετοχής

 

1)    Οι φωτογραφίες πρέπει να έχει τραβηχτεί μετά τον Μάρτιο του 2020.

2)    Οι  φωτογραφίες πρέπει να έχουν τραβηχτεί στην επικράτεια  της Ελληνικής Δημοκρατίας.

3)    Στο Διαγωνισμό δύνανται να λάβουν μέρος μόνο κάτοικοι της Ελλάδας, άνω των 18 ετών.

4)    Προβλέπεται η υποβολή έργων από ομάδες, άτυπες ή τυπικές. Μέλη ομάδων που θα υποβάλλουν έργα, δεν δύνανται να υποβάλλουν ατομικά έργο προς υποψηφιότητα.

5)    Γίνονται δεκτές αποκλειστικά φωτογραφίες από τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Υποψηφιότητες που θα καταστούν ύποπτες για κλεψιτυπία, εξαιρούνται και αποκλείονται από τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό

6)    Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτόματα προβλέπει τη συναίνεση του υποβάλλοντα στη χρήση και αξιοποίηση των έργων του σε εκθέσεις και την δημοσίευσή τους στον κατάλογο των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και στις ιστοσελίδες των οργανωτών. Τα πνευματικά δικαιώματα διαφυλάσσονται, ως επίσης το όνομα του δημιουργού των φωτογραφιών αναφέρεται στις εκθέσεις και στον κατάλογο. Ο δημιουργός των δημοσιευμένων έργων δεν δύναται να αξιώσει αμοιβές ή αποζημιώσεις για οποιαδήποτε χρήση και δημοσίευση του έργου του στα πλαίσια του Διαγωνισμού.

7)    Δεν απαιτείται χρηματική συμβολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

8)    Τα υποβληθέντα έργα δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί σε άλλους διαγωνισμούς και δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί με καθοιονδήποτε τρόπο σε εμπορική ή επ’αμοιβή εφαρμογή. Σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων με τρίτους, αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποζημίωση και ικανοποίηση των μερών είναι ο δημιουργός.

 

Προϋποθέσεις διαγωνισμού

 

1)    Γίνονται δεκτές φωτογραφίες ηλεκτρονικά, σε ψηφιακή μορφή jpg/png/pdf/tiff, με μέγεθος τουλάχιστον 2000×2000 pixel.

2)    O μέγιστος αριθμός των υποβληθέντων φωτογραφιών είναι μία φωτογραφία ανά συμμετέχοντα.

3)    Επιτρέπεται η τροποποίηση των φωτογραφιών με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, σε βαθμό τέτοιο που να παραμένουν φωτογραφίες, χωρίς την προσθήκη γραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων υπογραφής δημιουργού, σημείωσης copyright και δικαιωμάτων.

4)    Οι φωτογραφίες δύναται να απορριφθούν  στις ακόλουθες περιπτώσεις: i) είναι άσχετες με το θέμα του Διαγωνισμού ii) έχουν χαμηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και χαμηλή ποιότητα iii) εάν στα υποβαλλόμενα έργα διακριθούν στοιχεία βίας, ρατσισμού και  θρησκευτικής εχθρότητας, και iv) διαπιστωθεί κλεψιτυπία.

5)    Για να λάβετε συμμετοχή πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

 

Διαδικασία

 

Ο Διαγωνισμός φωτογραφίας ξεκινάει στις 28 Φεβρουαρίου 2021  και ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου 2021 με πιθανότητα παράτασης.

Στάδια Διαγωνισμού

1) 28/2/21 έως 21/3/21: Υποβολή έργων για συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην φόρμα συμμετοχής εδώ.

2) 21/3/21 έως 28/3/21: Αξιολόγηση των υποβληθέντων έργων από την αρμόδια επιτροπή και  επιλογή των 10 καλύτερων φωτογραφιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι: i. Ταύτιση με τη θεματική, ii. Πρωτοτυπία ιδέας και περιεχομένου, iii. Καλλιτεχνικό επίπεδο  έργου,  τεχνοτροπία, εκφραστικότητα, iv. Τεχνική και  ποιότητα εκτέλεσης.

3) 29/3/21 έως 18/4/21: Οι 10 καλύτερες φωτογραφίας σε δημόσια διαβούλευση με ψηφοφορία κοινού. (πιθανότητα παράτασης)

4) Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους συμμετέχοντες, περνούν στην τελική φάση και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο τον Μάιο και να παρευρεθούν στην Ετήσια Εθνική Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων καλύπτεται από τη διοργάνωση, με κάθε επιφύλαξη για την πορεία την πανδημίας και την πραγματοποίηση της Συνάντησης.

5) Κατά τη διάρκεια της εθνικής συνάντησης θα βραβευτεί η καλύτερη φωτογραφία με βάση την ψήφο του κοινού.

 

Οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν σε πολιτιστικό χώρο της Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοδικές εκθέσεις.

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected].

 

Πηγή: alfhellas.gr

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.