Διαγωνισμός φωτογραφίας: Η πόλη μου

Τετάρτη, 25 Μάιος, 2016 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

my city

Κάθε χρόνο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας ώστε να κινητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες για μια σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώνεται στις πόλεις.

 Περίπου 75%  των Ευρωπαίων ζουν σε πόλεις, καθιστώντας χωρίς έκπληξη αυτές κοιτίδες πολιτισμού, εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας καθώς και κινητήριο δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ωστόσο, οι πόλεις εξαρτώνται άμεσα από τους πόρους άλλων περιοχών για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια, νερό, φαγητό,  αποκομιδή  απορριμμάτων. Ο διαγωνισμός My City  καλεί ανθρώπους από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν το τι σημαίνει για αυτούς το αστικό τους περιβάλλον.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να απεικονίσουν την Ευρωπαϊκή πόλη της επιλογής τους για να μεταφέρουν μια θετική ή αρνητική ιστορία μέσω των φωτογραφιών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επικεντρωθούν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

–  τρόπος ζωής που προωθεί την αειφορία μέσα στην πόλη

–  περιπλάνηση στη πόλη

–  ελεύθερος χρόνος στη πόλη

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Όλες οι  συμμετοχές θα γνωστοποιηθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και τους συνεργαζόμενους οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.