Διαγωνισμός: Ευρωπαϊκή πρόκληση για καινοτομία στις μεταφορές

Τρίτη, 25 Απρίλιος, 2017 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

1 (1)Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 40% έως το 2030 και κατά 80% έως το 2050. Με τις μεταφορές να αποτελούν το ένα τέταρτο των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, είναι ανάγκη να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρονται τόσο οι άνθρωποι όσο και τα αγαθά.

O Διαγωνισμός European Transport Innovation Challenge θα βοηθήσει την Ευρώπη να απαλλαγεί από τις ανθρακούχες εκπομπές αλλά και την πορεία της αειφόρου ανάπτυξης.

Οι συμμετέχοντες χρειάζονται απλά μία καλή ιδέα για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, που θα βοηθήσει στην επίτευξη ενός από τους παρακάτω στόχους της Ευρώπης για τις μεταφορές:

– Καλύτερη κινητικότητα

– Καλύτερη πρόσβαση στις μεταφορές

– Λιγότερη ρύπανση

– Λιγότερη συμφόρηση

– Μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ένα άτομο, μία ομάδα, μία εταιρεία (εφόσον εντάσσεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις) ή οποιαδήποτε άλλη νομική οντότητα που βρίσκεται εντός της ΕΕ ή σε κάποια χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι νέοι καινοτόμοι, το άτομο που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ITS θα πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών. Οι 12 νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν ένα δωρεάν ταξίδι για το Στρασβούργο στις 19-21 Ιουνίου του 2017 προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συνέδριο ITS, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή συνάντηση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τα ευφυή συστήματα μεταφορών.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.